A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Szabó István: Az elsődleges célt teljesítettük

Az OTP Bank Liga 30. fordulójában csapatunk 0-0-os döntetlent játszott a DVTK otthonában, mellyel matematikailag is bebiztosította bennmaradását három körrel a vége előtt. A lefújás után így értékeltek a vezetőedzők. 

Vladimir Radenkovic, a DVTK vezetőedzője: – Kemény meccs várt ma ránk, mert egy kiválóan szervezett védelemmel rendelkező csapat érkezett hozzánk. Azt kell mondjam, közel tökéletesen zárták le ma is a területeket, így nem volt helyünk helyzetek kialakítására. Ilyenkor nincs mit tenni, mint várni az egy-két gólszerzési lehetőségre, vagy pontrúgásból veszélyeztetni. Az utolsó 15 percben nyíltabbá vált a játék, amikor már több helyzetet alakítottunk ki, bár a vendégeink előtt is adódott lehetőség kontrából, de ma egy helyzetet sem sikerült értékesíteni, így igazságos 0-0 született.

Szabó István, a Kecskeméti TE vezetőedzője: – Az eredmény véleményem szerint igazságos, az utolsó tíz percben akadtak még olyan lehetőségek, amikor mindkét csapat eldönthette volna a maga javára a meccset. Arra készültünk, hogy lezárjuk a területeket, nem engedjük kibontakozni a Diósgyőr veszélyes játékosait, eközben a gyors átmenetekre és a kontrákra helyeztük a hangsúlyt. Ezeket meg is valósítottuk, csak gratulálni tudok a fiúknak. Nem könnyű, ebben az egyébként csodálatos hangulatú közegben nullára hozni egy meccset, így elégedetten mehetünk haza. Megvan a bennmaradás, ez volt az elsődleges cél, hogy ezt ma bebiztosítsuk. Örülök annak is, hogy tavasszal jóval stabilabb a védekezésünk, ami nekünk nagyon fontos. Sportemberek vagyunk, ugyan megnyugodhatunk ezzel, de szeretnénk pontokat gyűjteni, hiszen azzal a tabellán is előrébb léphetünk. Vannak egyéb céljaink is, építeni szeretnénk a csapatot, illetve a játékosokat is, például Helmichet, Nikitschert, Banó-Szabót, aki fiatalok vagy hosszú sérülés után jöttek vissza, hiszen így úgy mehetünk bele a nyári felkészülésbe, hogy értékes perceket szereznek még idén az NB I-ben. A motivációnk tehát megvan a folytatásra is.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók