A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Helmich Pál: Kemény mérkőzésre van kilátás

Vasárnap 16:00-kor a Paks lesz az ellenfelünk hazai pályán a bajnokság 31. fordulójában. Ifjú középpályásunk még nem játszott a Paks ellen, de mindenképpen egy kemény összecsapásra számít. Ennek ellenére nem szeretnének megilletődni.

– A miskolci pontszerzés után, hogyan várod a Paks elleni bajnokit?

– Fontos egy pontot szereztünk meg, s bár remegnünk igazából soha nem kellett, azért matematikailag is bebiztosítottuk a bennmaradást. Ezt stabil, rendezett védekezéssel tettük meg, nem kaptunk gólt. Most hazai pályán már a Paks lesz az ellenfelünk, szeretnénk még jobban teljesíteni. Még nem játszottam ellenük, de amit tudni lehet róluk, annak alapán mindenképpen egy kemény mérkőzésre van kilátás. Rutinos játékosok alkotják a csapatukat, nem véletlen vannak a tabella elején. Volt egy gyengébb periódusuk, de legutóbb ismét nyerni tudtak, úgy tűnik tehát, hogy kijönnek ebből. Ennek ellenére hazai pályán szeretnénk kiszolgálni a közönségünket.

– Hogyan látod a hajrá lehetőségeit, illetve a tavaszod tükrében milyen személyes céljaid vannak erre a három mérkőzésre?

– A csapattal együtt nagyon várom a hajrát, de egyelőre csak a Paksra koncentrálunk, utána aztán megyünk Újpestre, majd fogadjuk a ZTE-t. Azok sem lesznek könnyebb találkozók a vasárnapinál. Meg lehet nyerni őket, ahhoz viszont jó játék és maximális koncentráció kell. Mindenképpen az a célom, hogy a hajrában is a lehető legtöbbet tegyem hozzá, segítsek a csapatnak. Eddig nem lehetek elégedetlen az összképpel, de még nagyon sok mindenben kell fejlődnöm, tisztában vagyok azzal is, hogy mit kell javítani. Ez a három mérkőzés is nagy segítség lehet ebben, gyűjteni szeretném a játékperceket, utána aztán már a nyári felkészülés elejére kell a lehető legjobb formában megérkezni majd.

– Ha már a nyarat szóba hoztad, meséltek már a társak a munka menetéről?

– Hallottam már pár sztorit arról, hogyan indul a nyári munka, amikor a lelátó lépcsőivel is jobban megismerkedünk… Az első két hét mindenki szerint kőkemény, de ez így van rendjén, mert meg kell alapozni azt, hogy később sikeresek lehessünk.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók