Szabó Dávid: Könnyű döntés volt számomra visszatérni

Új igazolásunk tavalyi riválisunktól, a Tiszakécskétől érkezett, ahol két részletben másfél évet töltött el, ezalatt 20 góllal segítette először ezüsthöz és megyei kupasikerhez, majd bajnoki címhez az együttest. Dávid jó érzésekkel tér haza, és szeretné lila-fehérben is átélni a tavalyi sikereket.

szabod

2009 után tértél vissza Kecskemétre, milyen érzés újra a Széktóiban lenni?

Mindenképpen nagyon pozitív érzések vannak bennem, nagyon bízom benne, hogy meg tudjuk majd nyerni idén a bajnokságot.

Nehéz döntés volt váltani?

Amikor már tudtam, hogy édesapám lesz az edző, onnantól sokat beszélgettünk arról, hogy mi is lenne a legjobb megoldás. Ragaszkodtak hozzám Tiszakécskén, nagyon jó ajánlatot is kaptam, de úgy gondolom, hogy ez volt a megfelelő lépés. Kecskemét egy nagy múltú klub, mivel én is kecskeméti vagyok, nem volt nehéz döntés, hiszen itthon lehetek.

Hogy fogadtak a társak az öltözőben, mennyire ismered a stábot?

Jól fogadtak, sokakat már korábbról is ismertem, akiket nem, azokkal pedig folyamatosan alakul majd a viszony. Össze kell még szoknunk, ami nem megy egyik napról a másikra, hiszen új edző, új szemlélet érkezett Szabó Tibor személyében. Korábban még nem dolgoztam vele, csak kiskoromból vannak emlékeim róla.

Már a beszélgetés elején meghatároztad a célokat, miként látod az esélyeket?

Egyértelmű, hogy egy ilyen múltú klubnak a bajnoki címben és a feljutásban kell gondolkodnia. Bajnokságot azonban bármilyen szinten, a megye II-ben és a megye III-ban is nehéz nyerni. Ugyan a Tiszakécske feljutott, de így is maradtak jó csapatok, úgyhogy meg kell dolgozunk a sikerért.

 

Szerző: Nyitray András