Felkészülés: Győzelem az első meccsen

Szerdán első felkészülési meccsét játszotta a Kecskeméti LC, ellenfelünk az NBIII-as Hódmezővásárhely volt. Szabó Tibor minden játékosnak lehetőséget adott. 

klchfc

Bár csak edzőmeccsről volt szó, egyáltalán nem vette komolytalanra egyik fél sem a figurát. Jó iramú, kemény összecsapásokkal tarkított találkozót láttunk, melyen mindkét fél előtt adódtak lehetőségek. Az első negyedóra még viszonylag eseménytelen volt, ám egy mintaszerű jobboldali akciót követően, Salami volt eredményes fejjel. Éledeztek a vendégek is, egyre többször kerültek a kapunk elé, és végül közvetlenül az ivószünet előtt, Mezei pókhálózta ki a rövid felsőt védhetetlenül. Kitl révén akár újra vezethettünk volna, ám Salami passza után nem találta el a kaput. A HFC is közel járt a gólhoz, ám Mészáros kitűnően védett ezen napon.

Szünetben sorcsere következett, mindkét edző variált, ám ez sem vetette vissza az iramot. Jobban kezdtünk, Toricska révén vezetést is szerezhettünk volna, ám a másik oldalon utána Mészárosnak is bravúrt kellett bemutatnia. Jellemzően több terület nyílt ebben az időszakban a támadók előtt, de csak nem akart gól születni, azonban a hajrában egy kontrából eldöntöttük a mérkőzést, Bozsik Máté ugrott ki egyedül, majd ballal nagyon higgadtan lőtte ki a hosszút.

A Kecskeméti LC legközelebb szombaton játszik edzőmeccset, akkor is hazai pályán, ellenfelünk a Törtel lesz. Kezdés 11:00-kor!

Kecskeméti LC – Hódmezővásárhely 2-1 (1-1)

Edzőmeccs, Széktói Stadion

KLC: 22 Mészáros - 23 Csizmadia, 6 Fűzfa, 70 Rozsi, 3 István - 12 Kitl, 29 Tóth, 10 Vladul, 8 Nádudvari - 30 Salami, 2 Balog.

Csere: Urbán 14, Farkas 5, Selyem 17, Szabó D. 20, S. Juhász 13, Nemesvári 7, Maczelka 16, Bozsik 18, Toricska 19

Gól: Salami (15.) Bozsik (85.) ill. Mezei (25.)

Szabó Tibor: Azt gondolom, hogy elsőre ez nagyon jól sikerült, nyertünk is. Azt szeretném látni, hogy előre védekezünk, presszió alatt tartjuk az ellenfelet, ezt többnyire meg is tudták valósítani a srácok. Meg szerettük volna nézni az új játékosokat, hogy mire képesek, a héten dönteni fogunk a sorsukról. A két félidő összeállítása semmit nem mutat, két olyan csapatot szerettem volna összerakni, mely eredményesen tud játszani. Messzemenő következtetéseket tehát sem a játékosoknak, sem a szurkolóknak nem kell ebből még levonni, Fűzfa Gergőn kívül – aki végig pályán volt -  mindenki ugyanannyit játszott nagyjából. Elégedett vagyok, de természetesen vannak hibák is, főleg labdavesztéseknél. Nem mindig reagáltunk jól, de azon vagyunk, hogy ezt kijavítsuk.

Szerző: Nyitray András