Felkészülés: Jó iramú meccsen kaptunk ki Dunaújvárosban

A Kecskeméti LC megye I-es csapata a Dunaújváros vendégeként játszott felkészülési meccset, melyen ismét mindenki lehetőséget kapott Szabó Tibortól. A KLC bár vezetett, a hazaiak végül figyelmetlenségeinket kihasználva fordítottak.

edzomecs

Szabó Tibor kisebb sérülés miatt ezúttal Csizmadia Tamást és Tóth Rolandot sem vetette be, ott volt azonban a kezdőben az utánpótlás válogatott Terbe Botond, aki végig is játszotta a mérkőzést. Először lépett pályára csapatunkban Zeljko Belecan, akinek az első percekben bizony volt is dolga, hiszen a meccs elejét nagyon megnyomta a Dunaújváros. A rutinos hálóőr 2-3 komoly védést is bemutatott, aminek hatására egyre bátrabb lett csapatunk. Farkas két szabadrúgással is tesztelte a kapust, az elsőt még sikerült védenie, a második viszont a bal alsóban kötött ki a 18. percben. Könnyen növelhettük volna az előnyt, hiszen Selyem előtt két gólszerzési lehetőség is adódott, Salami pedig pár méterről lőtt fölé egy szöglet után. A kimaradó ziccerek a mi esetünkben sem maradtak következmények nélkül, egy felívelt labdánál elméláztunk, a kecskeméti nevelésű Bailo Dávid pedig kihasználta, hogy egyedül törhetett kapura a 40. percben. A félidő hajrájában még mindkét csapat betalálhatott volna, ám előbb Szabó Dávid mellé emelt, majd Bailo közeli lövését Belecan hárította.

Szünetben mindkét tréner rengeteget cserélt, ez meg is változtatta a mérkőzés képét, az első 10-15 percben nem igazán volt dolga a kapusoknak. Az utolsó 30 perc aztán már jóval élvezhetőbb volt, nyitásként S. Juhász hibázott szemben a kapussal, majd Fűzfa mentett nagyot kapunk előtt. A 70. percben aztán nagyon szerencsés góllal szerezték meg a vezetést a hazaiak, egy pontrúgás után ide-oda pattogott a laszti, senki sem tudta elrúgni, a végén pedig valahogy csak sikerült a kapuba gyömöszölnie az egyik piros mezesnek. A hajrában adódott még előttünk esély az egyenlítésre, ám Balog lövését blokkolták, majd a legvégén Bozsik lehetett volna ismét nyerő csere, de most nem tudott túljárni a portás eszén.

A Kecskeméti LC szombaton lép pályára legközelebb, akkor hazai pályán fogadjuk a szintén NBIII-as SZEOL-t. Kezdés 17 órakor a Széktói Stadionban!

Dunaújváros (NBIII) – Kecskeméti LC 2-1 (1-1)

Edzőmeccs, Pálhalma

KLC: Belecan – Fűzfa, Urbán, Farkas – Toricska (S. Juhász 46.), Terbe, Nádudvari (Maczelka 46.), Selyem (Nemesvári 46.) – Szabó D. (Kitl 46.) –  Vladul (Balog 46.), Salami (Bozsik 46.).  

Gól: Farkas

Szabó Tibor: Nagyon jó mérkőzést játszottunk a Dunaújvárossal, mely dinamikus, gyors és kemény volt. Ezek a pozitívumok, negatívum viszont az, hogy nagyon könnyű helyzetekből sikerült betalálnia az ellenfélnek. Buta gólokat kaptunk, ezen mindenképpen változtatnunk kell. Nem voltunk hatékonyak a másik kapunál sem, rengeteg helyzetet hagytunk ki, több ziccert köztük. Ezeket be kell lőni, nem mindegy, hogy 1-0 után növeljük az előnyt, vagy kiegyenlít az ellenfél. Jobban kell koncentrálnunk, hogy az első gól után újra és újra gólra tudjuk váltani a helyzeteinket, ez ellenféltől függetlenül fontos lesz a megye I-ben is. 

Szerző: Nyitray András