Felkészülés: Magabiztos siker az utolsó edzőmeccsen

A Kecskeméti LC a Paks II. ellen zárta a felkészülési meccsek sorát a Széktói Stadionban. Szabó Tibor csapata végig magabiztosan futballozott, ennek eredményeként 4-1-es győzelemnek örülhettek a lila-fehér futballisták.

balog

Az első játékrész rögtön Salami pillanatival indult, aki két alkalommal is közel járt a gólszerzéshez, ám elsőre a kapus, majd másodjára egy védő tudta útját állni lövésének. A Paks sem állt vissza azonban, néhány kósza lehetőség a vendégek előtt is adódott, ám összességében jól zárt a védelem, illetve Belecan is a helyén volt. Jó negyedóra telt el, amikor Balog lépett ki Salami labdájával, majd szép cselek után ballal lőtte ki a hosszút (1-0). A folytatásban egy sérülés borzolta a kedélyeket, Toricska Rajmond és egy paksi játékos fejelt össze vétlen szituációban, mindkettőjüket ápolni kellett, de szerencsére az ijedtség volt nagyobb. A félidő hajrájához közeledve növelni tudtuk előnyünket, egy formás akció végén Salami bólintott a hálóba Toricska beadásából (2-0).

Szünetben szokás szerint cserékkel frissített Szabó Tibor, és ez bizony nagyon jól sült el. Bozsik Máté startolt rá Rozsi Dominik hosszúindítására, majd szépen lőtte ki a hosszú alsót (3-0). Ebben a játékrészben a fiatalos frissesség bizony kijött, szinte folyamatosan jegyezhettük fel a veszélyes támadásvezetéseket. Nem is kellett sokat várni az újabb találatra, amikor egy kontrából Tóth ugratta ki Selyem Zsoltot, aki aztán szemben a kapussal már nem is hibázott (4-0). A paksiak mindent megtettek a szépítésért még ebben a hátrányban is, kapufáig is eljutottak, illetve néhány alkalommal Belecant is tesztelték, végül aztán egy büntetőt is kiharcoltak. Nagy Richárd állt a labda mögé, aki a léc alá bombázva szépített (4-1).

A Kecskemét LC szombaton már tétmeccset játszik, a Magyar Kupa 1. fordulójában Kiskőrösön lépünk pályára 17:00-kor.

Kecskeméti LC – Paks II. (NBIII) 4-1 (2-0)

Edzőmeccs, Széktói Stadion

KLC: Belecan – Rozsi, Urbán, Farkas (Fűzfa 46.) – Toricska (Csizmadia 46.), Terbe (Maczelka 46.), Nádudvari (Tóth 46.), Vladul (Nemesvári 46.) – Szabó D. (Kitl 46.) – Salami (Bozsik 46.), Balog (Selyem 46.).

Gól: Balog, Salami, Bozsik, Selyem ill. Nagy

Szabó Tibor: A nagy meleg rányomta a bélyegét a meccsre, nem volt olyan dinamikus, mint az eddigiek. Ettől függetlenül egy magabiztos győzelmet arattunk. Az első félidőben támadásban és védekezésben is rendben voltunk, de előre többet kellene még vállalnunk, kicsit tutira akartuk lehozni. A második félidő kicsit őszintébb játékot hozott, helyzetek alakultak ki mindkét kapu előtt, de kicsit szervezettebbeknek kellett volna lennünk a középpályán, hogy ne alakuljon ki ennyi helyzet a kapunk előtt. 

Szerző: Nyitray András