Bozsik Máté sokat tanul Balogtól és Salamitól

Tavaly a megye II-es csapatban szórta a gólokat Bozsik Máté, aminek meg is lett az eredménye, hiszen nyártól a megye I-es keret tagjának számít. A még mindig csak 18 esztendős, tavaly 45 gólig jutó támadó a felkészülés alatt sem állt le, 3 meccsen is bevette az NBIII-as ellenfelek kapuját. „Cucu” természetesen tisztában van vele, hogy nagyon komoly riválisai vannak posztján, de motiválja az, hogy Eugene Salamitól és Balog Marcelltől tanulhat az edzéseken.

Bozsik

Bozsik Máté sok segítséget kap Balog Marcelltől és Eugene Salamitól is

Hogy érzed magad a megye I-es csapatnál, mikor tudtad meg, hogy számítanak rád?

Úgy érzem, hogy gyorsan megtaláltam mindenkivel a közös hangot. Voltak, akiket már korábbról is ismertem, de természetesen olyanok is, akik teljesen új arcok voltak számomra. Szabó Tibor hívott, miután eldőlt, hogy ő lesz a csapat vezetőedzője, ennek természetesen nagyon örültem. Korábban már dolgoztunk együtt az akadémián, élveztem azt az időszakot, egyben eredményesek is voltunk.

Mondhatjuk, hogy az edzőmeccseken éltél a bizalommal, hiszen 3 gólt lőttél. Hogyan értékelnéd a felkészülési időszakot?

Igyekeztem az összes felkészülési meccsen a legjobbamat nyújtani, külön öröm számomra, hogy majdnem az összesen sikerült betalálnom. Úgy gondolom, hogy sikeres felkészülés áll mögöttünk, az intenzív edzéseket is beleértve, ez nagyban hozzájárult a csapat elért eredményeihez.

A posztodon Balog Marcival, illetve Eugene Salamival is meg kell küzdened a csapatba kerülésért. Mennyit számít, hogy ilyen rutinos játékosokkal dolgozhatsz együtt?

Engem csak jobban motivál a helyzet, hogy ilyen rutinos, gólerős csatárok a csapattársaim. Mindkettőjüktől nagyon sokat tanulok, ugyanakkor sokat segítenek az edzéseken és a meccseken is. Marcival gyerekkorom óta nagyon jó viszonyban vagyunk, jól ismerjük egymást, így a pályán is jól megértjük egymást.

Mit vársz magadtól, illetve mivel lennél elégedett az őszi szezon végén?

Elégedettek az őszi szezon végén csak az első hellyel lehetünk, más eredmény nem is elfogadható számunkra. Hátradőlnünk egy percig sem szabad azonban, minden meccsen ugyanúgy kell koncentrálnunk a végső siker eléréséhez. Magamtól azt várom, hogy minden meccsen gólerősen játsszak, gólokkal, gólpasszokkal segítsek a csapatnak. Ugyanakkor számomra már az is nagy előrelépés fejlődésem szempontjából, hogy itt edzhetek.

Szombaton az első tétmeccs jön, Kiskőrösön lépünk pályára a Magyar Kupában. Hogy készültök a meccsre?

Egyik meccset sem vehetjük félvállról, ahogy a kiskőrösi kupameccset sem! Azt hiszem jót tett a csapatnak, hogy egy ilyen magabiztos győzelemmel zártuk a felkészülést, így még nagyobb önbizalommal utazhatunk. A kupában is egyedül a győzelem elfogadható számunkra! 

Szerző: Nyitray András