Kiskőrösön kezdi a szezont a Kecskeméti LC – beharangozó

Szabó Tibor együttese a Magyar Kupával kezdi meg a 2017/2018-as idényt, első ellenfelük a Kiskőrös lesz idegenben.

Salami

A Kecskeméti LC tavaly kifejezetten szépen szerepelt a kupában, hiszen csak az NBI-es Gyirmót tudott búcsúztatni minket a főtáblán. A KLC akkor is találkozott egyébként a Kiskőrössel, idegenben 3-0-ra nyertük a második fordulóban. Azóta sok minden változott, de kecskeméti oldalon a cél nem, idén is szeretne túljutni a megyei selejtezőkön csapatunk. Ehhez alapesetben három kört kell sikerrel venni, az első lépést Kiskőrösön kell megtenni. Mostani ellenfelünket tavaly a bajnokságban is oda-vissza vertük a kupa mellett, idegenben 5-0-ra, hazai pályán 9-2-re nyertünk, így a múlt mindenképpen a mieink mellett szól, de azóta persze a Kiskőrös is formálódott. 

Az egészen biztos, hogy sem Zeljko Belecan, sem Fűzfa Gergely nem léphet még pályára a szombati összecsapáson, de Toricska Rajmond is pihen a hétközi edzőmeccsen összeszedett fejsérülése után. A Kecskeméti LC vezetőedzője bízik csapatában, szeretné győzelemmel kezdeni a szezont:

„Vannak még hiányzóink az első meccs előtt, de a keretünk elég bő, a feladatot így is meg kell oldani. Természetesen szeretnénk továbbjutni, illetve hosszabb távon is sikeresek lenni a Magyar Kupában. A célunk az, hogy NB-s csapatokat is el tudjunk hozni Kecskemétre, ezáltal kiszolgálni a szurkolókat a régi időket idéző, magasszintű meccsekkel.”

Kiskőrös – Kecskeméti LC

Magyar Kupa 1. forduló, Kiskőrös

2017.08.05. (szombat), 17:00

Játékvezetők: Béleczki László (Friebert Ágoston László, Péter-Szabó Márk)

Szerző: Nyitray András