Megye I.: Nehezen indult, majd a végén gólzápor volt Akasztón

A Kecskeméti LC megye I-es csapata Akasztón kezdte meg a bajnokságot, és a papírformát érvényesítve 4-0-os győzelemmel zárta az összecsapást.

akaszto

Szabó Tibor a Kiskőrösön győztes csapathoz képest nem eszközölt sok változtatást, egyedül Toricska került be a kezdőbe Csizmadia helyett. Ahogy arra számítani lehetett, a hazaiak a biztos védekezésre építettek, mélyen visszaállva kapujuk elé. A játék így gyakorlatilag végig ugyanabban a mederben csordogált, a Kecskeméti LC kereste a rést, az Akasztó pedig hősiesen védekezett, nagy ritkán átjutva a vendég térfélre. Az első helyzet Vladul előtt adódott szűk tíz minutum után, de ballal fölé lőtt, majd Szabó Dávid tekert szabadrúgásból a kapu fölé. A 20. percben Salami is megvillant, fejese a lécen csattant, azonban nem sokkal később már nem hibázott. Balog ment el a jobboldalon, beadását pedig védhetetlenül fejelte a hálóba közelről (0-1). A folytatásban is maradt a masszív kecskeméti fölény, ám Salami és Vladul újabb próbálkozásaiból már nem született gól.

A második játékrészt ott folytattuk, ahol abbahagytuk, Szabó Tibor végig hajtotta és bíztatta csapatát, ebben a fölényben pedig törvényszerű volt, hogy hibáztak a hazaiak. Salami újabb fejesét még támaszkodás miatt érvénytelenítette a játékvezető, de az utolsó 20 percben így is biztossá tettük győzelmünket. Balog szabadrúgása ugyan visszajött a lécről, de Rozsi Dominik szemfüles volt, a kipattanót higgadtan lőtte a hosszúba (0-2). Tíz perc alatt aztán újabb két gólt szereztünk, előbb a csereként beálló Kitl hozta magát lövőhelyzetbe, hogy aztán kis szerencsével növelje az előnyt (0-3), majd egy szöglet után Farkas rúgott szenzációs gólt éles szögből, kialakítva a végeredményt (0-4).

A Kecskeméti LC magabiztos győzelmének köszönhetően máris a tabella élére állt, a lila-fehérek legközelebb Magyar Kupa meccset játszanak, szerdán 17:00-kor Kalocsán lépünk pályára. Szombaton aztán jöhet az első hazai bajnoki, a Kiskunhalast fogadjuk a Széktóiban, ugyanúgy 17:00-kor.

Akasztó FC – Kecskeméti LC 0-4 (0-1)

Megye I., 1. forduló

Akasztó: Németh – Bánszki, Csordás (Suhajda 46.), Tratter, Kerekes, Lázár Zs. (Szabó A. 90.), Megyes, Horváth (Bereczki 53.), Csoba (Fésűs 27.), Schveitzer (Lázár K. 85.), Kósa.

KLC: Mészáros – Rozsi, Urbán, Farkas – Toricska, Terbe (Tóth 77.), Nádudvari (Kitl 61.), Vladul (Nemesvári 61.) – Szabó – Salami (Selyem 77.), Balog (Bozsik 80.)

Gól: Salami (30.), Rozsi (71.), Kitl (74.), Farkas (79.)

Szabó Tibor: A pálya minőségét és méretét figyelembe véve, a lehető legtöbbet hoztuk ki ebből a meccsből. Bár a gólok ezúttal később jöttek, az mindegy, hogy mikor nyerjük meg a mérkőzést, a lényeg az, hogy nyerjünk. Összességében magabiztos győzelmet arattunk. A héten két meccset is játszunk, a kupa és a bajnokság is nagyon fontos nekünk. Mindenkire szükség lesz, ezért ilyen bő a keretünk.

A forduló eredményei és a tabella ITT!

Szerző: Nyitray András