Kalocsára utazik a kupában a Kecskeméti LC – beharangozó

Kiskőrösön 5-0-os sikerrel vette az első kört a Kecskeméti LC, most ismét idegenben kell kivívnia a továbbjutást a csapatnak. Az ellenfél az a Kalocsa lesz, mely tavaly alaposan megnehezítette a dolgunkat saját pályáján.

kalocsa

A Kalocsa az utóbbi években kifejezetten erős együttes volt megyei szinten, hiszen kétszer is dobogóra állhattak, emellett a megyei kupa régi rendszerében kétszer is kupagyőztesként zárták a szezont. A KFC az idei nyár folyamán komoly változásokon esett át, hiszen összesen 7 játékos távozott a sikertelen esztendő után. A szezon első felében sérülések nehezítették az együttes dolgát, majd télen 9 pontot levontak tőlük, így hiába szerepeltek jobban, csak a mezőny második felében tudtak zárni. A korábbi sikeremberek közül többen is távoztak, így például a Kohány fivérek, akik közül Gábor 7 év alatt 135 gólt vállalt. Maradtak azonban még így is jó nevű játékosai a csapatnak, így lebecsülni semmiképpen sem szabad őket saját pályájukon, ahol tavaly csak egy hajrában szerzett Salami fejessel sikerült nyernünk.

A Kecskeméti LC-nek továbbra is van néhány hiányzója, Belecan és S. Juhász sem bevethető, illetve a keddi edzésen is történt egy szerencsétlen eset. Nemesvári Dánielt nagy erővel találta fejbe egy labda, ami miatt agyrázkódása lett, így orvosi utasításra pihenőre van fogva. Jó hír azonban, hogy Fűzfa Gergelyre már számíthat Szabó Tibor, így akár debütálhat is új igazolásunk. Az Akasztó elleni siker után már utalt arra vezetőedzőnk, hogy a keret minden tagjára szüksége lesz a hét folyamán, hiszen hétvégén szintén egy erősnek tűnő ellenfél, a Kiskunhalas lesz az ellenfelünk a Széktóiban. Ennek szellemében alighanem pár poszton biztosan megforgatja csapatát.

A párharc egy mérkőzésen dől el, döntetlen esetén azonnal büntetők döntenek a továbbjutásról, hosszabbítás nincs.

Kalocsai FC – Kecskeméti LC

Magyar Kupa, 2. forduló

2017.08.16. (szerda), 17:00

Játékvezetők: Holczimmer Tamás (Benedeczki Zoltán Marton, Baranyai Dávid Mihály)

Szerző: Nyitray András