MK: Sima győzelem Kalocsán

A Kecskeméti LC a Magyar Kupa 2. fordulóját játszotta szerdán Kalocsán, és már az első félidőben eldöntötte a továbbjutás kérdését.

klc

Szabó Tibor igyekezett forgatni a csapatát, több olyan játékosnak is a kezdőcsapatban adott helyet, akik eddig inkább csereként kerültek számításba. A nyáron alaposan meggyengülő Kalocsa már az elejétől saját kapuja elé szorult, hiába fűződött az első lövés Kollár nevéhez, aki szabadrúgásból tesztelte Mészárost. A vezetés megszerzésére nem is kellett sokat várni, szűk 10 perc elteltével Nádudvari hozta magát lövőhelyzetbe, majd ki is lőtte a bal sarkot (0-1). A vendég nyomás nem csillapodott, Bozsik, Selyem, Farkas és Kitl is növelhette volna az előnyt, ám vagy rossz döntést hoztunk a kapu előtt, vagy a hazaiak tudtak menteni. A félidő utolsó perceiben aztán minden összejött, előbb Kitl labdaszerzése után Balog hozta magát kihagyhatatlan ziccerbe (0-2), majd szinte rögtön a középkezdést követően, Bozsik volt agilis, passzából Balognak csak az üres kapuba kellett passzolnia (0-3).

Szünetben eldőlt, hogy a mérkőzés nem kizárólag a biztos vezetés miatt dőlt el. A kalocsaiak edzője, Márton Zsolt ugyanis úgy döntött, minden játékosát pályára küldi, noha a Magyar Kupában csak 3 a megengedett cserék száma. Szabó Tibor a szünetben kettőt váltott, ám sajnos gyorsan ki kellett használnia az utolsót is, ugyanis 10 perc elteltével Kitl hagyta el a pályát kényszerű okokból. A játékrész első felében ugyanúgy megvoltak a lehetőségeink, végül ezek közül Selyem használt ki egyet, aki ziccerben a léc alá bombázott az 59. percben. Innentől kicsit kevesebb eseményt jegyezhettünk fel, a hajrában Salami talált be, de ezt érvénytelenítették, végül egy kontrából azért a szépítés öröme megadatott a hazai drukkereknek és játékosoknak.

A Magyar Kupában még egy megyei kört rendeznek a főtábláért, a Kecskeméti LC ellenfele a KHTK, a Kunszállás, a Soltvadkert, a megye II-es Szabadszállás, vagy a szabadnaposként továbbjutó Jánoshalma lehet (eredmények ITT). A sorsolásra pénteken kerül sor az MLSZ BKMI székházában, a 3. forduló játéknapja augusztus 30. (szerda). 

A Kecskeméti LC szombaton már hazai pályán lép pályára, a bajnokság 2. fordulójában a Kiskunhalast fogadjuk a Széktóiban 17:00-kor!

Kalocsai FC – Kecskeméti LC 1-4 (0-3)

Magyar Kupa, 2. forduló

KFC: Hegedűs (Vatai 46.) – Kollár (Rosta 46.), Dostyicza, Follárdt (Vass 46.), Keszthelyi (Csesznók 46.), Vuits A., Vuits V., Matos B., Vörös (Matos T. 65.), Nasz, Rácz.

KLC: Mészáros – Fűzfa, Urbán, Farkas – Csizmadia, Tóth, Nádudvari, Selyem – Kitl (Rozsi 57.) – Balog (Salami 46.), Bozsik (Maczelka 46.).

Gól: Rosta (84.) ill. Nádudvari (9.), Balog (45., 45 + 1.), Selyem (59.)

Szabó Tibor: Nekünk fontos a kupasorozat is, szeretnénk minél tovább eljutni. Teljes erőbedobással játszottunk, kellő tisztelettel léptünk pályára. Most ez egy ilyen győzelemhez volt elég, de tudunk ennél jobban is játszani. 

Szerző: Nyitray András