Az első hazai bajnoki jön szombaton – beharangozó

A Kecskeméti LC megye I-es csapata eddig kitűnően szerepel, a kupában két körön van túl az együttes, illetve a bajnokságot is győzelemmel nyitották a lila-fehér futballisták. Szombaton az első hazai meccs jön a Kiskunhalas ellen, hiszen eddig csak idegenben léptünk pályára.

klc

A Kiskunhalas ráadásul egy jó erőkből álló csapatnak számít a bajnokságban, hiszen az előző szezont a 6. helyen fejezték be, ami akár jobb is lehetett volna, ha az őszi szezon nem sikerül váratlanul rosszul számukra. Marinko Stetakovics téli érkezése aztán felrázta a csapatot, melynek köszönhetően sokkal stabilabbak lettek, a legerősebb ellenfeleket is megszorongatták, főleg hazai pályán számítanak nagyon kellemetlen riválisnak. Ezt mi is megéreztük, hiszen hiába vezettünk a hajráig, végül a hazaiak egyenlítettek, így 1-1 lett a találkozó vége. Hazai pályán 6-1-re vertük őket, igaz, akkor már korán emberhátrányba került ellenfelünk.

A cél természetesen most is az, hogy győzelemmel folytassuk a szezont, egyben szépen mutatkozzunk be szurkolóink előtt. Szabó Tibornak most is lesz néhány hiányzója, ám a bő keret adta lehetőségeknek köszönhetően, megfelelő versenyhelyzet van a csapaton belül. A KLC mindenesetre szeretne visszavágni a tavaszi döntetlenért, erről beszélt honlapunknak a meccs előtt Nádudvari Alex is:

„Tavasszal döntetlen játszottunk Kiskunhalason, amit természetesen most nagyon szeretnénk kijavítani. Ellenfelünket maximálisan tisztelve, de csak a három pont megszerzése lebeghet a szemünk előtt. A szokásos ütemben készülünk, amihez egy kupameccs is hozzájött, de ez nekünk csak segít a folytatásban. A kupában sem azt nézzük, ki jön velünk szembe, szeretnénk minél tovább eljutni!” 

A 2017/2018-as szezonban a már megszokott jegyárak lesznek érvényesek, a felnőtt jegyek egységesen 500 forintba kerülnek, a 14 éven aluliaknak ingyenes a belépés. Pénztárnyitás egy órával a kezdés előtt.

Kecskeméti LC – Faddikor-Kiskunhalasi FC

Megye I., 2. forduló, Széktói Stadion

2017.08.19. (szombat), 17:00

Játékvezetők: Szűcs Gábor (Bata Zoltán, Lichtenberger István)

U19-es meccs: 14:45

Szerző: Nyitray András