Magabiztos győzelem az első hazai meccsen

Szombaton a Kiskunhalast fogadtuk a Széktói Stadionban, mely csapatunk első hazai meccse volt az új szezonban. Szabó Tibor játékosai kitettek magukért, végig támadólag léptek fel, így gólzáporos győzelemnek örülhettek a drukkerek.

klchalas

Már az első percben két komoly védést kellett bemutatnia a halasi kapusnak, ám így sem tudta sokáig megúszni kapott gól nélkül. A 8. percben Szabó adott szép keresztlabdát Vladulnak a baloldalra, akinek beadására Salami érkezett, majd némi szerencsével lőtt a hálóba (1-0). A KFC gyorsan válaszolhatott volna, ám ezúttal a szerencse mellénk állt, Gomez ugyanis büntetőből lőtt a kapu mellé. Ez sokba került a vendégeknek, ugyanis tovább nyomtunk, szűk félóra elteltével pedig egy formás akció végén, Terbe pontos passzát vágta a kapuba Balog (2-0). A halasiak nem tudtak változtatni a játék képén, a szünet előtt pedig szinte kilátástalan helyzetbe kerültek, amikor Farkas szabadrúgásával növeltük az előnyt (3-0).

Szünetben egyet cserélt Szabó Tibor, ez kitűnően sült el, hiszen egy pazar akció végén, Selyem Zsolt első labdaérintéséből gólt szerzett, szinte a középkezdésből. A folytatásban sem állt le a Kecskeméti LC, ez a szurkolóknak is nagyon tetszett, sorra alakítottuk ki ugyanis a helyzeteket. A 60. percben aztán Farkas fejjel volt eredményes, Szabó szögletére robbant be középen (5-0). Két perc sem telt el talán, amikor kontrából is bemutattunk egy mintaszerű akciót, ennek végén Selyem tálalt Nádudvari elé, aki nem is hibázott (6-0). A végeredményt Kitl állította be, aki a 72. percben használta ki, hogy 16-ról szabadon lőhetett (7-0).

A Kecskeméti LC a következő körben szabadnapos lesz, legközelebb augusztus 30-án (szerdán) a Magyar Kupában lépünk pályára Kiskunfélegyházán, kezdés 17:00-kor.

Kecskeméti LC – Kiskunhalas 7-0 (3-0)

Megye I., 2. forduló

KLC: Mészáros – Rozsi (Fűzfa 75.), Urbán, Farkas – Csizmadia (Tóth 62.), Terbe, Nádudvari (Kitl 62.), Vladul (Selyem 46.) – Szabó (Maczelka 75.) – Balog, Salami.

KFC: Bátyity – Simtchatcha, Dordevic, Willy (Tóth 48.), Sorin, Mihalkó, Gomez (Brindza 48.), Bogdán (Grácz 18., Hugyecz 46.), Tandari, Virágh, Csáki.

Gól: Salami (8.), Balog (29.), Farkas (44., 59.), Selyem (46.), Nádudvari (61.), Kitl (70.)

Szabó Tibor: Az eredmény természetesen önmagáért beszél, de azért voltak fordulópontok. Ha 1-0-nál értékesíti a Halas a büntetőt, akkor élesebb lehetett volna. Ettől függetlenül szerintem megnyertük volna a mérkőzést akkor is, de nem ilyen arányban. Most ez nekik, illetve nekünk is így sikerült. Remélem a nézők is látták azt, hogy 90 percen keresztül mentünk előre, nem álltunk le, szerettünk volna még gólokat szerezni. Ha lehet ilyet kérni, akkor annyit kérnék tőlük, hogyha ez tetszett, akkor szóljanak a barátaiknak is, és hozzanak ki még egy embert magukkal. 

Szerző: Nyitray András