Jászberényben folytatja a Kecskeméti LC – beharangozó

Eddig két igen erős ellenféllel találkozott a megye I-es csapat a felkészülés során, hiszen az NBIII közép csoportjának két bajnokesélyeséhez látogattunk. Szombaton némileg könnyebb ellenfél jön a sorban, hiszen a keleten 9. helyen tanyázó Jászberényhez látogatunk.

klc

A Jászberény annak idején még az NBII-ben is szerepelt, majd néhány nehezebb évet követően, 2014 óta stabil klubbá vált az NBIII keleti csoportjában. A jelenlegi 9. helyük fedi is eddigi szereplésüket, általában mindig a középmezőnyben fejezték be a bajnokságot, tavaly aztán bravúrosan meneteltek, hiszen bronzéremmel gazdagodtak a szezon végén. Keretükben több olyan futballista is szerepelt ősszel, akik Mercedes-KLA növendékek voltak, így például Lékó Gergő és Bálint Artúr, míg Ludasi Martin az NBI-es keret tagja is volt. Arany László csapata eddig a Jánoshidával (10-1), a Szolnokkal (1-3), a Gyöngyössel (3-2) és a Nagykátával (3-0) találkozott a felkészülés során, illetve több próbázó is megfordult náluk.

A Kecskeméti LC egyelőre két meccsen van túl, ezen a héten ráadásul már igen komoly terhelésben részesültek a játékosok. A kécskei edzőmeccs mellett 5 edzést vezényelt a stáb, de egyelőre nem is a frissességen, hanem a komoly terhelésen van a hangsúly. A sérültek frontján nincs változás, Eugene Salami csütörtökön még külön dolgozott, játékát szombaton sem fogják kockáztatni, míg Nemesvári Dánielre terápiás kezelés vár:

„Folyamatosan jönnek most a meccsek, újabb NBIII-as ellenfél ellen mérettetünk meg. A csapatról annyit, hogy az eddigi két találkozó nagyon jó iramú volt, remélem ezt majd a bajnokság során is tartani tudjuk. Salami játéka továbbra is kérdéses, ő külön edzett a csapattól, míg Nemesvári Dani terápiás kezelésen vesz részt egyelőre az edzések helyett. A többiek hadra foghatóak, az U19-ből most Papp Dominik utazik velünk.”

Jászberényi FC – Kecskeméti LC

Edzőmeccs, Jászberény (Sportpálya utca 9.)

2018.02.03. (szombat), 12:00

Szerző: Nyitray András