Felkészülés: 5 gól Jászberényben

Szombaton az NBIII-as Jászberényi FC vendége volt a Kecskeméti LC. Csapatunk harmadik meccsén öt gól született, a végén házigazdák örülhettek 3-2-es sikernek a végig esős és hózáporos meccsen.

klc

Szabó Tibor csapatából ezúttal is hiányzott még Eugene Salami, Hajnal Gábor viszont először volt ott a pályán a felkészülés során. A meccset mi kezdtük jobban, a jászberényi kapu több alkalommal is veszélyben forgott, többször is jól kerültünk a vendégek védelme mögé, de a nem túl jó napot kifogó partjelző sokat meg is akasztott. Végül csak sikerült megszerezni a vezetést, amikor egy jobboldali akció zárásaként Selyem passzából lőtt kapura Balog, akinek lövése egy védő érintésével ért célt (0-1). Farkas révén adódott egy újabb helyzetünk, de a folytatásban éledezett a Jászberény is, akik néhány ígéretes támadást vezettek, végül egy baloldali beadásra Lukács robbant be a hosszún (1-1). A gólra akár válaszolhattunk is volna, de Vladul ziccerben mellé lőtt, majd egy védelmi megingásunkat Borics révén használták ki ismét a hazaiak (2-1). Szünet előtt azért sikerült egalizálnunk, Farkas beadására Vladul robbant be az ötösön, aki ezúttal már nem hibázott (2-2).

Szünetben jöttek a menetrendszerű cserék, Szabó Tibor most is mindenkinek lehetőséget adott. A második félidőben a hazaiak teljesen visszaálltak, kontrákra rendezkedtek be, ebből helyeként meg is tudtak lódulni. A vezetést végül egy pontrúgás után szerezték meg Heves-Tóth révén, ami némileg lesgyanús helyzetből született (3-2). A folytatásban mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek, de újabb gól már nem született.

Jászberényi FC – Kecskeméti LC 3-2 (2-2)

Edzőmeccs, Jászberény

JFC: Menczeles – László, Mile, Szabó T., Polák (Kis B.) – Borics (Fülöp M.), Tisza, Ludasi, Patócs – Lukács, Hevesi-Tóth. 

KLC: Mészáros – S. Juhász (Urbán 46.), Fűzfa (Hajnal 60.), Rozsi, Farkas (Papp 70.) – Selyem (Tóth 46.), Terbe, Nádudvari (Maczelka 46.), Szabó (Toricska 46.) – Vladul (Bozsik 46.), Balog (Nagy D. 70.).

Gól: Lukács, Borics, Hevesi-Tóth ill. Balog, Vladul

Szabó Tibor: A különleges körülményekhez képest jó meccset játszottunk, főként az első félidőben volt jó iram. A kapott gólokat soknak érzem, de ebben nem egyedül mi voltunk hibásak… A meccs elérte a célját, megfelelő terhelést kaptak a játékosok, jövő héten folytatjuk a munkát. 

Szerző: Nyitray András