Felkészülés: Magabiztos győzelem az Iklad ellen

A megye I-es felnőtt csapat vasárnap Tiszakécskén találkozott a Pest megyei másodosztályban szereplő Ikladdal. A osztálykülönbség végig kijött a két csapat között.

klc

Az időjárás nem volt kegyes a csapatokkal, hiszen végig eső, illetve a második félidőben már havasabb verziója nehezítette a futballisták dolgát. A Kecskeméti LC az első perctől kezdve támadólag lépett fel, az Iklad alig-alig tudta megtartani a labdát, illetve átlépni a felezőt. Bár eleinte még kimaradtak a lehetőségek, végül egy jobboldali akció végén Vladul robbant be Toricska beadására (0-1). A folytatásban sem változott a játék képe, ellenfelünk ritkán jutott el kapunkig, mi pedig további gólokat szereztünk. Először Balog talált be egy újabb jobboldali beadást követően (0-2), majd pár minutummal később egy mélységi passzra Tóth csapott le, szemben a kapussal pedig okosan oldotta meg feladatát (0-3).

Szünet után szinte néhány percenként veszélyben volt az Iklad kapuja (bár két figyelmetlenségünket ők is kihasználhatták volna), így további gólokat jegyezhettünk fel. Balog előbb a Maczelka által kikapart labdát pöckölte el a kapus felett (0-4), majd Szabó önzetlen passzából mesterhármast ért el (0-5). A bokasérülés után visszatérő Selyem Zsolt előtt is több helyzet adódott, de úgy tűnt, nem fog tudni túljárni ma a kapus eszén, végül azonban Balog ezúttal előkészítőként hozta kihagyhatatlan helyzetbe (0-6). A végén egy újabb szép indítás után Toricska is betalált (0-7), így a Kecskeméti LC magabiztos sikerrel hozta a papírformát.

Iklad – Kecskeméti LC 0-7 (0-3)

Edzőmeccs, Tiszakécske

KLC: Mészáros – Toricska, Fűzfa (Rozsi 46.), Urbán, Farkas – Tóth, Terbe (Maczelka 46.), Szabó, Nádudvari (Nagy D. 46.) – Balog, Vladul (Selyem 46.)

Gól: Balog (3), Vladul, Tóth, Selyem, Toricska

Szabó Tibor: Az időjárás ezen héten nem fogadott minket a kegyeibe, nehéz körülmények közt kellett játszanunk. Edzés helyett mindenképpen jobb volt, hogy meccset játszhattunk, sok gólt lőttünk, de nagyobb odafigyeléssel többet is szerezhettünk volna.

A Kecskeméti LC legközelebb szombaton lép pályára, ismét Tiszakécskén, ahol az NBIII-as Tiszafüred lesz az ellenfél 9:30-kor. 

Szerző: Nyitray András