Maczelka Gábor már nagyon várja a tétmeccseket

A Kecskeméti LC-nek már csak egy edzőmeccse maradt hátra, ezt követően a március 17-én esedékes, Kunszállás elleni hazai rajtra fókuszálhatnak a játékosok. A múlt héten a megye II-es Ikladot, illetve az NBIII-as Tiszafüredet is 7-0-ra verte a csapat, a sikerekből Maczelka Gábor is gólokkal vette ki a részét.

Maczelka

A felkészülési időszakban jól sáfárkodsz a játékperceiddel, a Békéscsaba II. ellen is dupláztál, illetve legutóbb a Tiszafüred ellen is. Elégedett vagy az eddigi munkáddal, teljesítményeddel?

Igen, úgy érzem elég jó formában vagyok, szeretném ezt az egész szezon alatt megtartani. Sok felkészülési meccset játszottunk, ezeken igyekeztem a maximumot kihozni magamból, szerintem ez sikerült is. Ez önbizalmat adott.

A téli felkészülés sosem tartozik a labdarúgók kedvenc programjai közé, ez most esetetekben ráadásul igen hosszúra is nyúlik. Te miként birkózol meg vele?

Kicsit megterhelő számomra is a monoton munka, de fontos része a szezonnak a felkészülés, mindig ez a legkeményebb időszak, ez alapozza meg a jövő sikerét. Az utóbbi másfél hónapban gyakorlatilag szerda-szombat ritmusban játszottuk a meccseket, ezek mellett mindennapos edzés és konditermi tréning is volt. Mindannyian várjuk már a tétmeccseket, azért dolgozunk, hogy ezek jól sikerüljenek. Hiányzik már az a hangulat, ami a bajnoki szezont végig kíséri.

Vegyes eredményekkel indult a felkészülés, de így a végéhez érkezve a gólzsák is kiszakadt. Mennyire érett össze a csapat szerinted?

A múlt hét valóban jól sikerült a csapatnak, de az edzőmeccseknek nem szabad nagy jelentőséget tulajdonítani, a tétmérkőzésekhez mindenki máshogy áll hozzá. A programban szerepelt egy edzőtábor Tiszakécskén, ahol 3 napig „össze voltunk zárva”. Jobban megismertük egymást, közelebb kerültünk egymáshoz, ebből kiindulva nem lehet gond a tavaszi megmérettetéssel.

Az őszi szezont hibátlan teljesítménnyel zártátok, mit vársz a tavasztól?

Célunk természetesen a magasabb osztályba való feljutás, ennek tükrében minden bajnoki mérkőzésre profin fogunk kimenni. Nehéz lesz megtartani a hibátlan teljesítményt, mert minden csapat minket szeretne legyőzni, de a megfelelő hozzáállással ez sem okozhat gondot.

Szerző: Nyitray András