Felkészülés: Tiszakécskén zártuk a meccsek sorát

A hosszú téli pihenő alatt rengeteg edzőmeccset játszott a Kecskeméti LC, s bár úgy tűnt, hogy végül már nem lépnek pályára a mieink, az utolsó pillanatokban végül a bajnoki meccsét elhalasztó Tiszakécskével tudtunk találkozni.

klc

Szabó Tibornak több hiányzója is volt: Kitl, Nemesvári, Salami, Balog, Urbán, Mészáros és Belecan sem állt ezúttal rendelkezésre, így több U19-es fiatal is a kerettel tartott, hiszen nekik is elmaradt bajnoki meccsük. A TVSE szombaton két részre osztotta a keretét, a mieink mellett ugyanis a Jászberénnyel is találkoztak. Mivel mindkét kapusunk hiányzott, így a harmadik számú hálóőr, egyben a csapat kapusedzője, a veterán Németh Viktor ugrott be a kezdőbe.

A Tiszakécske vegyes, de erős csapattal állt ki, míg azért a játékunkon érződött, hogy sokan hiányoznak. A hazaiak bátran letámadtak az első percektől, Kalmár révén több gondot is okoztak a védelemnek, végül aztán a 20. percben büntetőhöz jutottak egy figyelmetlenségünket követően. A labda mögé Kalmár állt, aki nem is hibázott (1-0). A TVSE az első játékrészben jórészt uralta a meccset, megvoltak a lehetőségeik akár az újabb gólra is, de vagy egy utolsó láb, vagy Németh rendre útjukat állta. A félidő hajrájában nekünk is volt egy ziccerünk, Szabó okos megoldást választott ziccerben, de centikkel eltévesztette a rövid sarkot.

Szünet után jöhettek a fiatalok is, némileg a játék képe is változott. Bár a hazaiak több szép támadást is vezettek, továbbra sem sikerült növelniük az előnyt, míg Bozsik révén labdánk volt az egyenlítésért. Főleg a mezőnyharc dominált, mígnem az utolsó negyedórában újabb lehetőségünk is adódott, de ezzel nem tudtunk élni. A végeredmény nem sokkal a lefújás előtt alakult ki, amikor egy megszerzett labda után gyors kontrát vezetett a Kécske, Szabó pedig szépen lőtte ki a hosszút (2-0).

A Kecskeméti LC több edzőmeccset már nem játszik, legközelebb a tavaszi szezonnyitón lép pályára a csapat, melyre március 17-én kerül sor a Kunszállás ellen. Kezdés 15:00-kor a Széktói Stadionban.

Duna Aszfalt TVSE – Kecskeméti LC 2-0 (1-0)

Edzőmeccs, Tiszakécske

TVSE: Ladányi – Benkó, Bartucz, Füle, Zámbori – Markó, Pintér – Horváth, Kirchner, Mihály – Kalmár.

Csere: Szabó

KLC: Németh – Fűzfa (Szappanos 46.), Rozsi, Hajnal – Toricska (S. Juhász 46.), Nádudvari (Tóth 46.), Terbe (Nagy D. 46.), Farkas (Papp 60.) – Szabó D. (Maczelka 46.) – Vladul (Bozsik 46.), Selyem.

Gól: Kalmár, Szabó

Szabó István (TVSE): Elsősorban annak örülök, hogy ez a csoport végig tudta játszani a 90 percet, mert ez volt a célunk ezzel a találkozóval. Az első félidőben jól játszottunk, sok helyzetet dolgoztunk ki, hoztuk azt, amit előzetesen megbeszéltünk. A másodikban már voltak problémáink, a Kecskemét gólt is szerezhetett volna, nem szeretem, amikor ennyi lehetősége van az ellenfélnek. Hiányérzetem amiatt lehet, hogy akár több gólt is szerezhettünk volna. Összességében dicséret illeti a srácokat, jól álltak a meccshez, tetszetősen játszottak. 

Szabó Tibor (KLC): Mindenképpen szükségünk volt erre a meccsre, hogy megfelelő játékterhelést kapjunk. A pálya talaja megnehezítette a folyamatos játékot, sok technikai hibát is vétettünk. Ez a meccs most így sikerült, de van még két hetünk a bajnoki rajtig, addigra rendben leszünk.

Szerző: Nyitray András