Megye I.: Nélkülünk, de elindul a héten a bajnokság

A Kecskeméti LC rögtön egy szabadnappal kezdi a tavaszi szezont, mely hétvégén startol a tervek szerint a megyei élvonalban. Amennyiben minden meccset megrendeznek, úgy már egy kicsit a kép is tisztul a tavaszi esélyeket illetően. Kicsit körbejártuk, mire számíthatunk 12 riválisunktól.

kalocsa

A Kalocsa legyőzésével zártuk az őszt, a tavaszi rajtra még egy hetet várni kell

A dobogón a Jánoshalma, majd őket követve a Kecel zárt ősszel, akik így a legnagyobb riválisok lettek a bajnoki címért folytatott csatában. A JFC nyáron alaposan beerősített (elég csak a bácsalmási magra gondolni), így esetükben várható volt ez a szereplés, míg a Keceltől ez némileg meglepő volt. Előbbi egyben tartotta csapatát télen, utóbbi megerősítette támadóegységét, hiszen megszerezték Sükösdről a 17 gólos Bajnok Noelt, ennek tükrében annyi biztosan leszűrhető, hogy egyik riválisunk sem gyengült.

A dobogósokat a KHTK, a Kiskunhalas és a Kalocsa követi tetemes hátránnyal, de a középmezőny alapvetően nagyon szoros, egy-egy mérkőzés akár 4-5 pozíciós lépkedésre is lehetőséget ad. Az ősszel igen gyengén szerepelt magához képest a KHTK, mely télen aktív volt az átigazolási piacon. Oroszi Tibor és Koncz Miklós is korábbi bajnokként tér vissza, de mellettük további érkezők is lesznek, Ábel Zsolt és Nagy Viktor pedig hosszú sérülésből felépülve bővíthetik Koncz Zsolt variálási lehetőségeit. Nagy átalakulás volt Kalocsán is, ahonnan Márton Zsolt távozott, helyét a KFC korábbi játékosa (ám jelenleg Géderlakon futballozó) Kohány Balázs vette át a kispadon. A fiatal tréner nem tétlenkedett, négy új játékossal is megerősítette csapatát, és ha ehhez hozzávesszük azt, hogy a Kiskunhalas sem lett gyengébb, akkor bizony nagyon komolyan kell vennünk ezeket a csapatokat, pláne úgy, hogy idegenben játszunk velük.

A Lajosmizse, az Akasztó, a Soltvadkert és a Bácsalmás ugyanannyi pontot gyűjtött, várhatóan ők tavasszal is képesek lesznek elkapni egy-egy erősebbnek tűnő riválist, de hosszabb menetelés aligha várható tőlük. Mivel a mezőny igen szoros, a dobogósok alatt teljesen nyílt csata alakulhat ki a 4-10. hely bármelyikéért, ez mindenképpen motiváló tényező lehet az egymás elleni csaták során. Az Akasztó és Vadkert több játékost is igazolt télen, a Lajosmizse csendben készült, míg a Bácsalmáshoz hazatért a megye egyik legnagyobb gólzsákja, Sibalin Dániel.

A nem létező kiesőzónából a Kiskőrösnek van a legnagyobb sansza feljebb lépni, akiket példátlan sérüléshullám sújtott a szezon első felében. Kis szerencsével biztosan ütőképesebb társasággá alakulhatnak, a Harta és a Kunszállás viszont alighanem „szokásos” csatáját vívja majd az utolsó hely elkerüléséért, bár előbbi télen igen aktív volt a játékospiacon.

A 16. forduló párosítása (minden meccset vasárnap 14:30-kor rendeznek):

Kunszállás – Kiskunhalas

Lajosmizse – Akasztó

Jánoshalma – Kalocsa

Kiskőrös – Kecel

Soltvadkert – KHTK

Harta – Bácsalmás

Tippverseny tavasszal is a Lila Köd honlapján!

Szerző: Nyitray András