A Kunszállás ellen nyitja a tavaszt a Kecskeméti LC – beharangozó

A Kecskeméti LC utolsó bajnokiját november elején játszotta, így hosszú idő után láthatják újra a drukkerek tétmeccsen a csapatot. A tavaszi nyitányon a Kunszállás érkezik a Széktóiba (ezúttal a műfűre), akik ellen kötelező lenne érvényesíteni a papírformát.

klc

A Kunszállás a megyei élvonal egyik „törpecsapata”, abban az értelemben, hogy csodának is nevezhetjük azt, hogy egy alig 2000 lakosú településen a felnőtt együttes mellett a kötelezően előírt utánpótlás csapatokat is évről évre működtetni tudják. A Kertész család szívén viseli a község futballját, „Karcsi bácsi” a napi ügyeket intézi, fiai közül Gábor a csapat edzője, míg Ádám a gólokért felel. Bár szebb napokat is megélt a helyi foci néhány évvel ezelőtt, a jelenben stabil alsóházi csapatnak számítanak. A tavaszt így is bravúrral kezdték, hiszen 3-3-as döntetlent játszottak otthon a Kiskunhalassal, 11 pontjukkal így a 12. helyről várják a kecskeméti meccset.

A Kecskeméti LC ősszel 7-1-re nyert idegenben, ebből kiindulva természetesen hazai pályán is csak a győzelem lehet a célja a lila-fehér futballistáknak. Szabó Tibor együttese rengeteg edzőmeccset játszott a 8 hetes felkészülés során, ezalatt NBIII-as ellenfeleket is sikerült legyőzni, így kellő önbizalommal várhatjuk a rajtot. Télen szinte semmilyen változás nem volt a keretben (egyedül Csizmadia Tamás távozott, érkező nem volt), így az ősszel hibátlan társaság együtt maradt. Kitl Zoltán térdsérülés miatt tavasszal biztosan nem játszhat, Nemesvári Dániel visszatérésére nagyjából egy hónapot kell várni, a többiek azonban készen állnak a szombati rajtra.

A heves esőzések miatt az a döntés született, hogy a szombati találkozót a műfüves pályán játssza le a két csapat, a kezdést azonban ez nem befolyásolja. A belépés a helyszínváltozásra tekintettel ingyenes lesz szurkolóink számára! 

Kecskeméti LC – Kunszállás SE

Megye I. 17. forduló, Széktói műfű

2018.03.17. (szombat), 15:00

Az U19-es meccs elmarad!

A nyitány előtt Szabó Tibor és Farkas István beszélt várakozásaikról!

Szerző: Nyitray András