Rangadóval folytatódik a megye I. – beharangozó

A Kecskeméti LC szombaton hazai környezetben fogadja a bajnokság második helyén álló Jánoshalmát, mely találkozó a bajnoki cím szempontjából kiemelten fontos.

klc

A Jánoshalmi FC a szezon előtt már nem is annyira titkon élcsapatnak tűnt, annak ellenére is, hogy a tavalyi bajnokságot csak a 9. helyen fejezték be. Nyáron nagy átalakuláson esett át az együttes, Bácsalmásról Florin Nenad vezetőedzővel a PVSE alapcsapatának magja is odébb tette székhelyét délen. Ennek megfelelően is indult a szezon, a JFC egy ideig tartotta is velünk a lépést, ám végül nem várt botlások is becsúsztak nekik, így komolyabb lépéshátrányba kerültek, miután ősszel Jánoshalmán 2-0-ra legyőztük őket. Tavasszal különböző okok miatt két meccse is elmaradt a JFC-nek, múlt hétvégén első nekifutásra a Kiskunhalast verték 2-0-ra, így zsinórban 5 meccses győzelmi sorozatban vannak a megye I-ben.

A találkozó előtt Florin Nenadot, a JFC vezetőedzőjét is megkérdeztük, mit vár a meccstől (teljes interjú ITT):

„A Kecskemétnek nem ebben az osztályban van már a helye, ezt én is abszolút így látom. Rólunk is elismerően szoktak beszélni, de mi még az építkezés fázisában vagyunk, kell még idő ahhoz, hogy erre a szintre eljussunk. Vannak azért gondjaink is a meccs előtt, akadnak hiányzók sérülés és eltiltás okán is. Lesznek kiesők, lesznek visszatérők, de nekem mindig azok a legjobb játékosok, akik a pályán vannak. Arra fogunk törekedni, hogy a rangadó valóban egy rangadó legyen!”

A Kecskeméti LC kellő önbizalommal várhatja a derbit, hiszen két meccsen 20 gólig jutott Szabó Tibor csapata tavasszal, ráadásul gólt sem kaptak a lila-fehérek. Az eddig sérülteken kívül nagyjából mindenki egészségesen várja a szombati csatát, de elképzelhető, hogy lesz hiányzónk. Egyelőre az időjáráson múlik, hogy a centerpályán kerül-e megrendezésre rangadó, ugyanis az előrejelzések szerint nagy mennyiségű csapadék éri el Kecskemétet péntekről szombatra. A pálya állapotától függően dől majd el, hogy fűre, vagy műfűre kerül a meccs, a végleges döntésről természetesen azonnal be fogunk számolni honlapunkon és közösségi oldalunkon szombaton. 

Szabó Tibor természetesen tisztában van azzal, hogy egy jó játékerőt képviselő, kemény és harcos ellenféllel fognak találkozni:

„Én is úgy gondolom, hogy ez a meccs egy rangadó lesz, annak ellenére is, hogy nagyobb pontkülönbség van a két klub között. Ebben a bajnokságban az első 3-4 helyezett csapat jó erőkből áll, úgyhogy nehéz találkozó vár ránk.”

A két csapat közt jelenleg 11 pont a különbség a Kecskeméti LC javára, de a Jánoshalma egy mérkőzéssel kevesebbet játszott. Az viszont egyértelmű, hogy egy győzelemmel hatalmas lépést tenne a Kecskeméti LC a bajnoki cím felé, így nagy szükségünk lesz szurkolóink támogatására is!

Kecskeméti LC – Jánoshalmi FC

Megye I. 19. forduló, Széktói Stadion*

2018.03.31. (szombat), 16:00

Játékvezető: Katona Balázs (Apró Ferenc, Berger Tibor)

*A csapadék mennyiségétől, illetve az időjárástól függően a centerpályán, vagy műfüvön lesz a meccs.

Szerző: Nyitray András