A derbit is behúzta, így hibátlan maradt a Kecskeméti LC!

Szombaton a második helyen álló Jánoshalma volt a Kecskeméti LC vendége, és ahogy arra számítani lehetett, valóban egy rangadó kerekedett ki a mérkőzésből.

klcjfc

A KLC kezdője egy helyen változott az első két meccshez képest, Urbán Pál helyére Rozsi Dominik került be kényszerű okok miatt, de a vendégeknél is voltak hiányzók. A meccs tapogatózással indult, egyik csapat sem tudott közel kerülni a kapukhoz, köszönhetően annak is, hogy a labdakihozatalt mindkét oldalon letámadással próbálták lassítani a felek. Az első lövésre bő 10 percet kellett várni, akkor Urlauber fogta Szabó kísérletét, a folytatásban pedig Rozsi és Salami is fejelni tudott egy pontrúgás után, de kaput nem találtak. A vendégek szervezetten állták a sarat, a menet közben rákezdő eső nem könnyítette meg a csapatok dolgát. Szünet előtt Salami előtt adódott a legnagyobb ziccer, de valahogy bele tudtak még érni emelésébe, így a lécről fölé pattant a labda, a lefújás előtt pedig Maczelka kísérletét is fogta a kapus.

Szünet után nagyon jól jött ki a pályára a KLC, aminek köszönhetően rögtön kétgólos előnybe kerültünk. Egy szöglet után Balog tekerte vissza középre a labdát, ahol Salami emelkedett a legmagasabbra (1-0), majd néhány minutummal később Maczelka kapusról kijövő labdáját Balog vágta be közelről (2-0). A vendégek ezt követően kicsit felébredtek, rögtön ki is használták hibánkat hátul, egy kavarodás végén Andelic tudott szépíteni jó félórával a vége előtt (2-1). Helyzeteink ezt követően is nekünk adódtak, könnyen el is dönthettük volna a találkozót, de Toricska két alkalommal is nagy helyzetben hibázott, illetve Maczelka is ziccere is kimaradt. A hajrában inkább mezőnyben küzdöttek a csapatok, csupán Harnos távoli, de veszélytelen lövését jegyezhettük fel, így az eredmény már nem változott.

A Kecskeméti LC ezzel továbbra is hibátlan, legközelebb április 8-án (vasárnap) Kiskőrösön lépünk pályára, kezdés 16:30-kor!

Kecskeméti LC – Jánoshalmi FC 2-1 (0-0)

Megye I. 19. forduló, Széktói Stadion

KLC: Belecan – Fűzfa, Rozsi, Farkas – Toricska (S. Juhász 79.), Terbe, Szabó D. (Maczelka 40.), Nádudvari – Balog (Hajnal 82.) – Salami, Vladul (Selyem 46.).

JFC: Urlauber – Suknovic (Farkas D. 54.), Balázs, Gáspár, Farkas P. (Kiss 78.), Szabó Sz., Jesic, Körmöczi (Harnos 67.), Stojanovic V., Maravic, Jeszenszky (Nagy 55.).

Gól: Salami (49.), Balog (53.) ill. Andelic (60.)

Szabó Tibor: A Jánoshalma valóban megnehezítette a dolgunkat, de az igazsághoz hozzátartozik, hogyha jobban élünk a helyzeteinkkel, akkor magabiztosabbá is tehettük volna ezt a sikert. Ez most így alakult, de örülünk a győzelemnek, küzdöttünk az időjárással is, de azt gondolom, hogy nem forgott veszélyben a győzelmünk.

Florin Nenad: Gratulálok a Kecskemétnek, most azt tudom mondani, hogy a bajnokság legjobb csapata jelenleg, megérdemlik a játékosok és a csapat körül dolgozók is az elismerést! Büszke vagyok a csapatomra, különösen az első félidő miatt, hiszen voltak hiányzóink. Ugyanakkor mindenki odatette magát a pályán, nekem most ezek a játékosok voltak a legjobbak! Az első félidőben nem igazán voltak helyzetek, fordulás után azonban az öltözőben maradtunk, nem fordult még velünk elő az, hogy perceken belül két gólt kapjunk. Utána kinyíltunk, ezzel több tere is nyílt a Kecskemétnek, voltak helyzeteik, úgyhogy ha mindent egy lapra teszünk, megérdemelt győzelmük. Ugyanakkor büszke vagyok arra, hogy fel tudtuk velük venni a versenyt!

Szerző: Nyitray András