Múltidéző: Kormos László sose feledi a bajnoki címet

Kis csúszással, de folytatjuk a KTE bajnoki címét felelevenítő sorozatunkat, melyben ezúttal Kormos Lászlóval tekintettünk vissza a régi sikerekre. „Cinu” Túrkevéről érkezett akkor Kecskemétre, a bajnoki címhez 11 gólt tett hozzá, ebből hármat csereként a Tuzsér elleni siker alkalmával.

kormos

Hogyan kerültél Kecskemétre 10 évvel ezelőtt?

Még az akkori menedzseremen, illetve Török Lacin keresztül került képbe Kecskemét. Utána jöttek Szivicsék, és jött a kérdés, hogy egy próbajátékhoz lenne-e kedvem. Elmentem, megfeleltem, végül így igazoltam a KTE-hez. Én túrkevei srác vagyok, tehát egy kisvárosból kerültem Kecskemétre, először jártam ilyen stadionban, szinte azt se tudtam hol vagyok elsőre. Azt rögtön láttam, hogy Tomiszlav Szivics és segítője, Szabó Zoltán is rendkívül felkészült edzők. Reális célnak tűnt a bajnoki cím, szerettem volna megfelelni az elvárásoknak, ezért mindent meg is tettem.

A tavaszi menetelés során a Tuzsér elleni meccs sikerült igen emlékezetesre számodra, hiszen csereként beállva rúgtál klasszikus mesterhármast. Miként emlékszel a találkozóra?

Emlékeim szerint a 60. perc körül álltam be, az első gólomat pedig egy szögletből fejeltem, amit talán Csori adott be. Utána Szavics és Schindler Szabi passzaiból szereztem még kettőt, így nyertünk 4-0-ra.

Mikor hittétek el, hogy meglesz a bajnoki cím?

A vízválasztó a Fradi elleni 2-1-es győzelem volt idegenben. Akkor már biztosnak tűnt, mert utána még a Kazincbarcika és a Vecsés jött a sorban, illetve utána jött a Vác elleni hazai meccs, ami végül 5-0-os sikerünkkel bajnokavató lett.

Neked milyen helyet foglal el karrieredben a bajnoki cím, mi a legkedvesebb emléked?

Ez nem kérdés, számomra a bajnoki cím megszerzése a legkedvesebb a karrieremben! Feledhetetlen élmény volt, pláne amikor 6000 ezer ember előtt ünnepelhettünk, de mondhatom a Fradi elleni idegenbeli sikert is, amikor 12 ezer néző volt, a lefújás után pedig szaladhattunk az öltözőbe. Ezek megragadtak.

Kikkel tartod a kapcsolatot?

Farkas Pistával beszélünk sűrűbben, illetve Szavicsra szoktam ráírni néha, Koncz Zsoltival viszont szinte napi kapcsolatban vagyunk.

Mi tölti ki most Kormos László életét, a futball ebben milyen szerepet kap?

Én Túrkevén élek már, hazaköltöztem teljesen. Egy barátom cégénél dolgozom, mellette Mezőtúron focizom a megye I-ben. Apai örömök elé is nézek, hiszen kislányom július 30-án érkezik. A góllövés még megy (23 meccsen 22 gól – a szerk.) a csapat erőn felül teljesít idén, mert sok csapattársam még megye I-ben sem játszott sokat.

kormos

Kecskeméti TE – Tuzsér 4-0 (1-0)

NBII. keleti csoport, 20. forduló

KTE: Nagy Zs. – Schindler, Debreceni, Gyagya, Farkas – Balázs (Weisz 69.), Némedi, Koncz (Szavics 75.), Csordás – Széki (Kormos 55.), Montvai.

Gól: Montvai (18.), Kormos (79., 83., 92.)

Szerző: Nyitray András