Megye I.: Megállíthatatlan KLC, feltámadó KHTK és Harta

Szűk egy hónap telt el egyelőre a megye I. tavaszi szezonjából, mely több szempontból is érdekesen alakult. A zord időjárás miatt kissé féloldalas jelenleg a tabella, hiszen több meccs is elmaradt, ugyanakkor az jól látszik már, hogy mely csapatokról szólhat a tavasz.

klcVan ok tavasszal is a kecskeméti örömre

A Kecskeméti LC azon együttesek közé tartozik, mely mind a négy bajnokiját lejátszotta, a lila-fehér futballisták nem is hibáztak, a papírformának nevezhető sikerek mellett a Jánoshalma elleni rangadót is behúzták, ezzel természetesen hatalmasat lépve a bajnoki cím felé. A KLC 16 győzelemnél tart, továbbra is hibátlan, előnyük még akkor is legalább 11 pont lesz, ha a Jánoshalma megnyeri elhalasztott meccsét.

A második helyre egyre inkább úgy tűnik, hogy a Jánoshalma érhet oda, mert bár a KLC elleni rangadót elbukták, a Kiskunhalast és a Kunszállást is magabiztosan verték. Az ezüst sorsáról a közvetlen riválisok elleni rangadók dönthetnek elsősorban, de a JFC játszott meccsek és vesztett pontok tekintetében is stabil előnyben van a Kecellel és a KHTK-val szemben.

A Kecel láthatóan megtorpant télen, a kiugró ősz után tavasszal csak egy meccsüket nyerték meg eddig, ez akkor is kevés, ha egyébként veretlennek számítanak, hiszen ők sem halasztottak. A télen jól erősítő, ezt követően eddig hibátlan KHTK alaposan fel is jött rájuk, egy meccs hátrányban csak egyetlen pontra vannak már a dobogótól. Koncz Zsolt láthatóan megtalálta télen azokat az embereket, akikkel sikeresek lehetnek, az új igazolások mellett ráadásul régóta sérült játékosok is visszatértek. Miután a Kecelt is megverték, egyértelműen nagyobb esélyük van a bronzra, mint az őszi meglepetés csapatnak.

A középmezőny a sok halasztás miatt némileg összefolyik, az viszont az eddigi eredmények alapján elmondható, hogy a Kiskunhalas és a Kalocsa nem nagyon fog feljebb lépni, mivel az alsóházi riválisok ellen is meglepő pontokat hullajtottak el. A Bácsalmás is hasonló cipőben jár, ők pozitív és negatív értelemben is képesek a meglepetésekre, de a stabilitás hiányzik belőlük. A Lajosmizse és a Soltvadkert alighanem tökéletesen elégedett jelenlegi szereplésével is, míg Hartán valami történt télen, hiszen zsinórban 7 pontot szereztek, amivel szinte máris hozták az őszi eredményeiket. A tabellát a Kiskőrös, az Akasztó és a Kunszállás zárja, akik hozzák tavalyi formájukat.

Eredmények, formák és tabella ITT!

Szerző: Nyitray András