Újra hazai pályán a Kecskeméti LC – beharangozó

Szombaton ismét hazai környezetben száll harcba a pontokért a Kecskeméti LC, a lila-fehérek ezúttal a Soltvadkertet fogadják majd a Széktói Stadionban.

vadkert

Ellenfelünk a tabella második felében szerepel jelenleg, az idei szezonban masszív középcsapatnak számítanak. Az erősebb riválisok ellen nem igazán volt esélyük, a papírforma szerint hozható meccseiken pedig viszonylag szépen gyűjtögették a pontokat, így a helyezésük abszolút reális. Télen viszonylag nagy mozgás volt keretükben, több játékossal is frissítettek, de ez egyelőre eredményességgel nem párosult, csak az Akasztót tudták megverni, többi fellépésükön pont nélkül maradtak. Tegyük persze hozzá, hogy a sorsolásuk igen kemény, a könnyebbnek mondható meccseik csak ezt követően jönnek.

A Kecskeméti LC továbbra is jó formában van, a hibátlan mérleget Kiskőrösön is sikerült megőrizni, így már 17. győzelmünkre hajtunk a szezonban. Ami a sérülteket illeti, Kitl Zoltán továbbra is műtét után lábadozik, Nemesvári Dániel viszont jól halad a rehabilitációval, egy-két héten belül újra a társakkal dolgozhat jelen állás szerint. A kiskőrösi meccset betegség miatt hagyta ki Fűzfa Gergely, aki a héten nem tudott még végig a társakkal dolgozni, játéka így kérdéses. Az előzmények kecskeméti sikert ígérnek, a Soltvadkert ellen hagyományosan eredményesek vagyunk, ősszel 6-0-ra vertük őket idegenben. 

„Készülünk a Soltvadkert elleni meccsre is, természetesen szeretnénk újra itthon tartani a három pontot. Tisztában vagyunk vele, hogy ellenünk minden csapat kettőzött erővel, teljes erőbedobással küzd. Ennek örülünk, mert így nekünk is a maximumra kell törekednünk ahhoz, hogy nyerni tudjunk” – mondta Szabó Tibor.

A mérkőzésre szokás szerint 500 forintba kerülnek egységesen a jegyek, a 14 éven aluliaknak ingyenes a belépés. Az időjárás az utóbbi hetekben nem volt éppen kedves a futball szerelmeseivel szemben a bajnoki meccsek időpontjában, most azonban igazán tavaszi, már-már nyár eleji idő várja majd a drukkereket. Az előrejelzés szerint szombaton a 24 fokos, napsütéses időt csak néhány felhő fogja megzavarni.

Kecskeméti LC – Soltvadkerti TE

Megye I. 21. forduló, Széktói Stadion

2018.04.14. (szombat), 14:30

Játékvezetők: Szűcs Gábor (Katona György, Lichtenberger István)

Szerző: Nyitray András