Megye I.: Szűk elitben Kecskemét, alig maradt hibátlan csapat

Szabó Tibor együttese alapvetően is büszke lehet a 2017/2018-as szezonban mutatott teljesítményére, hiszen hibátlan mérleggel vezetik a bajnokságot. Noha több klub is kiemelkedett egy-egy megyei élvonalból a szezon során, szinte mindenki botlott már.

klc

A Futballkutató facebook oldala osztotta meg a valogatott.blog.hu minden igényt kielégítő megyei körképét, melyben górcső alá veszik az idei szezont. Az összeállításból rengeteg érdekességet tudhatnak meg a futball szerelmesei a legalsóbb osztályokról is, minket elsősorban természetesen a megye I. érdekelt, hiszen a kutatást végzők megnézték azt is, mely csapatok nyerték meg eddig az összes meccsüket.

Ebbe a szűk körbe tartozik Kecskemét is, hiszen egyelőre 17 bajnoki sikernél tartunk, az abszolút listavezető azonban jelenleg Hajdú-Biharban található, a Hajdúböszörmény már 22 meccset vívott meg úgy, hogy pontot sem hullajtottak el. A dobogó harmadik (egyben utolsó fokára) Nógrádból a Salgótarjáni BTC állhat fel, – mely nem összekeverendő az NBIII-tól visszalépő csapattal – ők 15 sikernél tartanak.

A hibátlan listavezetőkön kívül azért természetesen több olyan is van, mely egy-egy döntetlennel, vagy vereséggel csúfította csak el szezonját, ilyen például a Magyar Kupában 16 közé jutó Sényő (1 döntetlen), a Kenesei Krisztiánt is sorai közt tudó, Bozsik Péter irányította Komárom (1 vereség még ősszel), a pár éve még az NBI-ben szereplő Eger (1 döntetlen), a Veszprém megyében brillírozó Balatonfüred (1 vereség), illetve a Vas megyei Sárvár (1 döntetlen).

Ebből is látszik, hogy a bajnoki cím megnyerése önmagában fontos, de csak az első lépés lehet a feljutás felé, nem véletlen hangsúlyozza ezt folyamatosan Szabó Tibor sem. Amennyiben osztályozóra kerülne sor, bőven akadnak kitűnő erőkből álló, szintén komoly célokat meghatározó riválisaink más megyékből.

Még hibátlan csapatok a 2017/2018-as szezonban:

Hajdúböszörmény 22 meccs/22 győzelem

Kecskemét 17/17

Salgótarján 15/15

Szerző: Nyitray András