Szervezett Kalocsát gyűrtünk le

A Kecskeméti LC szombaton a Kalocsa vendége volt, Szabó Tibor csapata szervezett ellenfelet győzött le, így továbbra is hibátlanok a lila-fehérek.

kalo

Az első percek tapotagózó játékkal, de kecskeméti fölénnyel indultak, Salami fejesével akár előnybe is kerülhetett volna csapatunk. A folytatásban meddő mezőnyjáték zajlott, végül aztán Nádudvari törte meg a csendet, jó cselek után jobbal talált be 16 méterről (0-1). A vezetés megszerzése után nem változott játék képe, de komoly hibát követtünk el hátul, Mészáros rosszul sikerült kidobása Salacz Attilát találta meg, aki egyből kapura lőtt, ezzel egalizálva (1-1). Innentől újra kecskeméti fölény alakult ki, ami rövidesen góllá is érett, Farkas pontos beadását Balog fejelte a hálóba (1-2), az eredmény pedig szünetig nem is változott.

Fordulás után is mi támadtunk, a Kalocsa saját térfelére zárt vissza nagyon fegyelmezetten, ezt átlövésekkel próbáltuk megbontani, kevés sikerrel. A 60. percben Toricska ziccere maradt ki, majd egy-egy veszélytelen szabadrúgás után Mészárosnak is be kellett mutatnia egy bravúrt. A hajrában a Kalocsa próbálkozott az egyenlítéssel, de ez inkább nekünk adott területeket, Tóth és Vladul lehetőségei azonban kimaradtak, így 2-1-es sikerrel őriztük meg hibátlan mérlegünket.

A Kecskeméti LC legközelebb május 26-án (szombaton) az Akasztó ellen játssza utolsó hazai bajnoki meccsét, melyen a csapat az aranyérmeket és a kupát is megkapja majd.

Kalocsa – Kecskemét 1-2 (1-2)

Megye I. 26. forduló, Kalocsa

Kalocsa: Hegedűs – Vass (Rábóczki 56.), Zorván, Kollár (Pandúr 83.), Dostyicza, Follárdt, Kiss, Szabó V., Nasz, Salacz, Busa.

Kecskemét: Mészáros – Fűzfa, Hajnal, Urbán, Farkas – Terbe (Tóth 46.), Nádudvari (Maczelka 71.) – Toricska (Nemesvári 71.), Balog, Szabó D. (Nagy 82.) – Salami (Vladul 76.).

Gól: Salacz (22.) ill. Nádudvari (19.), Balog (30.)

Szabó Tibor: Küzdelmes meccsen sikerült megőrizni a hibátlan teljesítményünket, játékosaim jól alkalmazkodtak a körülményekhez. Gratulálok nekik!

Szerző: Nyitray András