Elárulta tavaszi gólerőssége titkát Balog

Ahogy arról már korábban írtunk, Balog Marcell kitűnő formában van ősszel, immáron minden ellenfélnek legalább egyszer betalált, 26 góljával pedig a gólkirályi cím elsőszámú várományosa, szombaton Kiskunhalason lehet ebből akár több. Annak is utána jártunk, mitől indult be ennyire ebben az évben.

Balog

Tavasszal 21 gólt lőttél, ezt a számot akár még növelheted is. Minek köszönhető ez a góltermés?

A tavaszom általában mindig sokkal erősebb, de ebben most valószínűleg csodálatos családom is közre játszik. Kislányom mindig felölt.

Vannak kedvenc góljaid?

Kapásból szereztem egy nagy gólt, az nekem is nagyon tetszett, de a Jánoshalma és a Kalocsa elleni gólokat is szeretem, mert mint később kiderült, győztes találatok voltak.

A Kiskunhalas ellen még lehet ez a 26 akár több is, milyen meccsre számítasz ellenük?

Kiskunhalason mindig nehéz nyerni, de remélem most sikerülni fog. Szerevezett, fizikálisan erős csapat. Nem lesz könnyű ellenük játszani, de nem lehet más célunk, mint a győzelem.

Az országban már csak mi vagyunk hibátlan csapat felnőtt szinten, mennyire motivál titeket ennek megőrzése?

Szerintem nagyon nagy dolog lenne, ha sikerülne, én nem is emlékszem hasonlóra. Bajnokságot nyerni egyik osztályban sem könnyű, de a 100 százalékos mérleg igazán szép lenne. Éppen ezért nem is lehet más célunk, csak a győzelem. Ez bőven elég motiváció kell legyen.

Kedden derül ki, hogy kell-e osztályozót játszani, vagy sem. Mennyire figyelitek a többi riválist?

A többiek nevében nem mondhatok semmit, én személy szerint nem igazán. Megvannak erre a megfelelő emberek a klubnál, akik feltérképeznek minden lehetséges ellenfelet.

Ti minek örülnétek?

Szerintem mindenki annak szurkol, hogy ne kelljen már játszani, én pedig főleg a kecskeméti delegációnak, akik felutaznak majd a sorsolásra. Remélem nekünk kedvező hírekkel térnek vissza a stadionba.

Az ominózus kapásgól a Soltvadkert ellen:

Szerző: Nyitray András