Kiskunhalason zárja a bajnokságot a Kecskeméti LC – beharangozó

Egyetlen forduló maradt hátra a megye I. 2017/2018-as szezonjából, a Kecskeméti LC Kiskunhalason fejezi be a bajnokságot.

klchalas

Szabó Tibor csapata már május elején bebiztosította a bajnoki címet, múlt héten pedig az első helyért járó trófeát és érmeket is átvehették az utolsó hazai bajnoki után. Sokan talán legyintenének, hogy ennek a meccsnek már nincs is tétje így, ám ez nem fedi a valóságot, a kecskeméti játékosok saját maguknak tették magasra a lécet a végére is. Eddig 23 győzelmet számlálnak zsinórban, a 24. pedig azt jelentené, hogy felnőtt szinten az egyetlen hibátlan együttes lennénk az országban a bajnokságokat tekintve.

A 6. helyen álló Kiskunhalas hullámzó évet futott, a bravúrok ugyanúgy bennük voltak, mint a meglepő vereségek, hazai pályán azonban bárkire veszélyesek. Ezt mi is megtapasztalhattuk tavaly, amikor csak 1-1-es döntetlent sikerült elérnünk ellenük. Az utóbbi hetekben nincsenek nagy formában, a KHTK-t azonban például így is legyőzték.

Szabó Tibor a héten egyik alapemberét vesztette el, Terbe Botondról ugyanis kiderült, hogy keretszalagja elszakadt, így ősszel sem léphet pályára. Érzékeny veszteség ez a Kecskeméti LC számára, hiszen utánpótlás válogatott középpályásunk 21 bajnokin volt a kezdőcsapat tagja, melyeken 4 gólt jegyzett.

„Az osztályozóra való felkészülést fogja szolgálni utolsó meccsünk is, melyen szeretnénk megőrizni hibátlan mérlegünket. A folyamatos koncentrációra kell törekednünk most is, hiszen mindenképpen nyerni szeretnénk. Botit sajnos elvesztettük, néhányan kisebb problémákkal küzdenek, a meccsig eldől, kire számíthatunk. Kockáztatni az osztályozó előtt senkinek sem fogjuk a játékát” – mondta Szabó Tibor.

Kiskunhalasi FC – Kecskeméti LC

Megye I. 15. (halasztott) forduló

2018.06.02. (szombat), 17:00

Játékvezetők: Holczimmer Tamás (Apró Ferenc, Benedeczki Zoltán)

 

Szerző: Nyitray András