Megye I.: Oda a hibátlan mérleg, kedden sorsolás

A már biztos bajnok Kecskeméti LC Kiskunhalason zárta a bajnokságot szombaton, a tét a hibátlan mérleg megőrzése volt. Bár Szabó Tibor csapata a hajráig vezetett, végül pont nélkül maradt.

halas

Sportszerű gesztussal indult a találkozó, ugyanis a hazai klub külön is gratulált a bajnoki címhez csapatunknak, a meccs előtt ajándékkal köszöntötték a kecskeméti játékosokat. A pályán persze már nem volt ennyire udvarias a halasi csapat, szervezetten és keményen védekeztek, elsősorban a kontrákban bízva. Szűk félóra alatt inkább csak távoli lövéseket, kisebb lehetőségeket jegyezhettünk fel, ezt követően azonban két ziccerünk is volt perceken belül, ezeket azonban Toricska nem tudta értékesíteni. A félidő hajrájában egy sérülés is hátráltatott minket, Rozsi kapott egyet a bokájára, ami alighanem a szezon végét is jelenti számára. A lefújás előtt aztán sikerült megszereznünk a vezetést, a Balogot kereső beadást Grácz Roland vágta szerencsétlen mozdulattal saját kapujába (0-1).

Fordulás után minden mindegy alapon jött ki a pályára a Kiskunhalas, érezhetően úgy álltak már hozzá a folytatáshoz, hogy veszíteni valójuk nincs. Folyamatos játék nem igazán tudott kialakulni, elsősorban a mezőnyben gyűrték egymást keményen a csapatok, sok szabálytalanság szakította meg a meccset. A 65. percben meccslabdánk adódott, Vladul került ziccerbe, ám a hosszú mellé lőtt, majd néhány pillanattal később Nádudvari lövésébe vetődött bele kifutva Gerner. A kimaradó helyzetek megbosszulták magukat, a 81. percben nem tudtunk rendesen felszabadítani egy szöglet után, egy cselt követően pedig kiharcolt egy büntetőt a KFC. A labda mögé Csáki állt, aki higgadt is maradt (1-1). Próbáltunk menni előre az újabb gólért, ám ez nemhogy nem jött össze, újabbat kaptunk. Egy mintaszerűen végig vitt kontra után ismét nagy kavarodás alakult ki a kapunk előtt, a labdát végül Dordevic hámozta ki a tömegből, majd közelről a léc alá vágta (2-1). Újabb gólt már nem született, így 23 győzelem után egy vereséggel zártuk a szezont. Bajnoki meccsen utoljára 2017. április 29-én kaptunk ki Tiszakécskén.

Az osztályozó sorsolása kedden 10:00-kor kezdődik a budapesti MLSZ székházban, amit a helyszínről mi is közvetítünk majd Twitteren.

Kiskunhalasi FC – Kecskeméti LC 2-1 (0-1)

Megye I. 15. (halasztott) forduló

KFC: Gerner – Dordevic, Willy, Sorin (Ács 93.), Mihalkó (Döbrentei 65.), Barta (Grácz L. 91.), Gracz R. (Simtchatcha 46.), Brindza, Tandari, Peic, Csáki.

KLC: Mészáros – Hajnal, Rozsi (Fűzfa 34.), Urbán, Farkas – Szabó, Nádudvari – Toricska, Balog, Tóth (Maczelka 46.) – Vladul (Nemesvári 82.)

Gól: Csáki (81. – büntető), Dordevic (87.) ill. Grácz R. (43. – öngól)

Szabó Tibor: Nagyon szerettük volna a hibátlan bajnokságot, a játékosok is nagyon el voltak keseredve az öltözőben. Fel kell emelnünk azonban a fejünket, magabiztosan nyertük a bajnokságot, várjuk a keddi sorsolást. Ha osztályozót kell játszani, tisztességesen felkészülünk, ha nem, akkor pedig készülünk az NBIII-ba.

Szerző: Nyitray András