NBIII: Július 11-én derülhet fény a csoportbeosztásra

A lila-fehér futballisták három esztendő elteltével újra a Nemzeti Bajnokságban szerepelhetnek, így most már a mindenkit legjobban érdeklő kérdés az, melyik csoportban és kikkel is vehetjük fel majd a versenyt.

hte

Az NBIII-as nevezések leadásának hatérideje éppen tegnap járt le, így az MLSZ-ben már megvan azoknak a csapatoknak a névsora, akik vállalták a harmadosztályú megmérettetést. Rengeteg pletykát lehetett hallani arról, hogy kik lépnek vissza, hivatalos információ erről továbbra sincs, néhány portálon azonban megjelentek hírek. A csfoci.hu értesülései szerint az MTK nem indít tartalék csapatot, ami a Monorral kötött együttműködésük tükrében nem is lenne meglepő, emellett az NBII-ből kieső, komoly anyagi gondokkal küzdő Sopron sem nevezett be állítólag a harmadosztályra.

Ismét meg kell jegyezni, ezek továbbra is csak pletykák, az MLSZ hivatalos tájékoztatást még nem adott ki. Az biztos, hogy a feltöltési szabályoknak megfelelően elsőként a Salgótarján jutna így fel, akik a százalékos eredményeik alapján a legjobb nem feljutó együttes, őket pedig a Szabadkikötő követi, mint az NBIII legjobb kiesője.

A csfoci.hu cikke kapcsán meg kell jegyezni, nem feltétlen helytálló információ az, hogy a Hódmezővásárhelynek csak még egy csapat visszalépése kellet volna, mert a feltöltési sorrendben ismét egy megye I-es együttes következett volna harmadikként, éppen az általunk kiejtett Hajdúböszörmény, őket már valóban a HFC követte volna.

A pletykák helyett azonban most már foglalkozzunk a biztos dolgokkal. A nevezési határidő hétfőn járt le, a hiánypótlásra szerdán szólítják fel a klubokat szükség esetén, melyre aztán péntekig lesz utólagos határidejük. A versenybizottsági határozatok június 25-én kerülnek kiküldésre, ezt még fellebezések, másodfokú határozatok követhetik. Az NBIII. csoportbeosztása július 11-én készül el, az első fordulót augusztus első hétvégjén rendezik.

Szerző: Nyitray András