A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

A bajnok FTC vendégei leszünk hétközi bajnokin

Az OTP Bank Liga 1. fordulójából elhalasztott bajnokin, szerdán a Ferencváros ellenfele lesz csapatunk a Groupama Arénában. A zöld-fehérek kitűnő formában várják a találkozót, de Szabó István és csapata most sem feltartott kézzel szeretne pályára lépni.

A címvédő FTC az előző idényben éppen csapatunkat megelőzve lett bajnok, de a tavalyi évre az ezüstérem mellett az egymás elleni rangadók miatt is büszkén emlékezhetünk vissza. Hazai pályán kétszer is 2-0-ra nyertünk, míg idegenben egy emlékezetes Horváth Krisztofer góllal tudtunk pontot szerezni a Groupama Arénában. Az FTC ezzel együtt begyűjtötte 34. bajnoki címét, viszont a klubtörténeti ezüstérem legalább ekkora siker volt számunkra is.

Kár tagadni, a Ferencváros kitűnő formában van. Az Ekl-selejtezőket és az első csoportmeccset is győztesen vívta meg a gárda. A bajnokságban csak a Puskás Akadémia tudta legyőzni ellenfelünket, emellett mind a négy meccsét megnyerte az FTC, illetve sikerrel vette a Magyar Kupa megmérettetést is. Az utolsó három tétmérkőzésen már Dejan Stankovic irányította a gárdát, aki saját szemléletét és elképzeléseit is egyre jobban elülteti a napi munkában. Szabó István csapata a Mezőkövesd elleni vereség után már csak előre tekint, ez fontos is, hiszen hétvégén is nehéz meccs vár a játékosokra, így nem volt szabad sokáig nyalogatni a sebeket.

Szabó István, a Kecskeméti TE vezetőedzője: – A rotálás is jellemző ilyenkor a Ferencvárosra, hiszen tele vannak kitűnő játékossal, ebben az időszakban szinte képtelenség megtippelni, milyen összeállításban lépnek pályára. Csak a balhátvéd poszton ott van Civic, Ramírez, vagy éppen Pászka, de középcsatárként Varga Barnabás és Pesics is komoly minőséget képviselnek, akár együtt, akár külön vannak a pályán, és a többi posztról még nem beszéltünk. Inkább csapatként próbáljuk elemezni a Ferencvárost, főleg a Kisvárda és a Cukaricki elleni meccseik alapján. Az egyértelmű, hogy a Fradi hazai pályán nyerni szeretne, magasan futballoznak, agresszívek, sok helyzetet alakítanak ki. A Kisvárda ellen ugyan csak 1-0-ra nyertek, de harmincnál is több kapura lövés, rengeteg pontrúgás jellemezte a játékukat. Fel kell tehát kötnünk azt a bizonyos fehérneműt. Becsülettel fel fogunk készülni és nem feltartott kézzel szeretnénk az FTC ellen sem pályára lépni.  

Szurkolói információk

A belépők egységesen 3400 forintba kerülnek a vendégszektorba (E szektor), melyeket ezúttal mindenképpen online érdemes megvásárolni elővételben, változatlanul a jegyemester.hu oldalon. A Groupama Arénába csak névre szólóan lehet jegyet vásárolni, az adatokat a beléptetésnél a rendezők ellenőrzik, így fényképes igazolvány mindenképpen legyen szurkolóinknál, ellenkező esetben ugyanis megtagadhatják a belépést.

A helyszínen két órával a kezdés előtt nyit a vendégpénztár, itt még fényképes igazolvánnyal szintén lehet jegyet vásárolni, amennyiben maradnak belépők. A Groupama Arénában egy darab vendégpénztár üzemel, így a gördülékeny beléptetés, a sor elkerülése érdekében, mindenképpen vásárolják meg ezúttal szurkolóink a belépőket elővételben.

A vendégszektor a gépkocsival érkező szurkolók számára az M5 bevezető - Gyáli úti felüljáró – Albert Flórián út útvonalon közelíthető meg a legrövidebb úton, így lehet eljutni a vendég parkolóig is. Itt csak korlátozott számban állnak rendelkezésre parkolók, így érdemes korán érkezni, illetve ezt követően a környéken parkolót keresni. A hazai biztonsági szolgálat arra kéri a drukkereket, célzottan a vendégszektorhoz érkezzenek a meccs előtt, a stadion környékén lehetőség szerint ne tegyenek felesleges köröket, kiváltképp lila-fehér ruházatban. 

A stadionba kézi táskánál (pl. ridikül) nagyobb táskát, valamint flakonos, üveges italt, üdítőt behozni nem lehet. A rendezők emellett arra kérik a szurkolókat, hogy érvényes hatósági igazolvány legyen a drukkereknél.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók