A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

A BKV ellen kezdenek hazai pályán a tartalékok

Vasárnap az NB III-as bajnokságok is elrajtolnak, a Kecskeméti TE II. ellenfele a BKV előre lesz vasárnap 12:00-kor a Műkertvárosi Sportcentrumban.

A fiatalok hosszú felkészülésen vannak túl, hiszen január közepén láttak munkához Virágh Ferenc és a szakmai stáb irányítása mellett. Főleg az edzőmeccseken volt a fókusz, sokat játszott a társaság, jellemzően jó eredményeket elérve.

– Amit szerettünk volna, azt meg tudtuk valósítani, a hiányosságokat próbáltuk javítani az őszi teljesítményt alapul véve. Sok mérkőzést kötöttünk le, hiszen fiatal csapatról van szó, így tudnak a játékosok igazán tapasztalatot gyűjteni. Az eredményekre sem lehet panasz, de nem ezen volt a hangsúly, inkább a mutatott játékon. Sokat kaptam vissza abból, amit látni szerettem volna, így bizakodva várom én és a játékosok is rajtot – mondta Virágh Ferenc.

A BKV Előre lesz vasárnap 12:00-kor az első tavaszi ellenfél a Műkertvárosi Sportcentrumban, szeretne jó rajtot venni hazai pályán a „kis” KTE. A BKV 24 pontjával a 7. helyen telelt, míg a mieink 14 ponttal a 14. pozíciót foglalták el. Tavaly szoros meccsen az Előre nyert otthon 1-0-ra. 

– Egy jó középcsapat érkezik hozzánk, a fiatalok mellett megvannak a rutinos játékosai is a BKV-nak. Próbálunk tisztességgel felkészülni minden meccsre, így erre is. Bízunk benne, hogy itthon tudjuk tartani a három pontot a nyitányon. A tavasz során az a legfontosabb, hogy elsősorban magunkra koncentráljunk, minden mérkőzést egy kupadöntőként kezeljünk, hiszen az a célunk, hogy bennmaradjunk. Ebben az osztályban, főleg az év ezen szakaszában mindig az az egyik nagy kérdés, hogy a pályák milyen állapotban vannak, erre külön készülnünk kell nekünk is – tette hozzá Virágh Ferenc.

Tartalékcsapatunk vezetőedzője azt is látja, mi kell ahhoz, hogy megőrizzék tagságukat a szezon végeztével a harmadosztályban.

– Az őszi szezon felénél a stábbal már azt akartuk elérni, hogy elérhető távolságban maradjunk a képzeletbeli piros vonaltól, hogy tavasszal reális esélyekkel harcolhassunk az NB III-as tagságért. Ez sikerült, hiszen három-négy pontra vagyunk ettől. A többi csapat is küzd természetesen az életéért, de meglátásom szerint játékban sokat fejlődtünk. Az biztos, hogy tavasszal is döntő lehet akár egy-egy momentum, egy-egy extra megoldás ebben a bajnokságban, ami a különbséget jelentheti. Számunkra is nagy öröm, hogy az NB I-es csapatnál sincsenek sérültek, így onnan is érkezhet támogatás adott esetben. Ez is egy fontos eleme lehet a tavasznak, elsősorban azért, hogy a fiatalok is tanulhassanak ezektől a kitűnő labdarúgóktól éles helyzetben – tette hozzá Virágh Ferenc.

A BKV elleni mérkőzés vasárnap 12:00-kor kezdődik a Műkertvárosi Sportcentrumban, a belépés ingyenes. 

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók