A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

A Budafok legyőzésével léptünk fel a dobogóra

A KTE HUFBAU a Merkantil Banki Liga 8. fordulójában a Budafokot fogadta a Széktói Stadionban. A mérkőzés hőse ezúttal is a csereként beálló Tóth Dániel volt, aki újabb győztes gólt lőtt. 

Két jó formában lévő csapat találkozott Kecskeméten, ennek megfelelően egy jó iramban kezdődött el a meccs. Az első negyedóra kevés lehetőséget hozott, egyedül Lukács kiugrása lett volna veszélyes, de egy védő még be tudta érni. Rengeteg szabálytalanság tördelte a mérkőzést, főleg a budafokiak rúghatták körbe pontrúgásokból a kecskeméti kaput, de a magasságfölény a hazai oldalon volt, így rendre kifejeltek mindent. A 26. percben Szabó Levente lőhetett jobbal 16 méterről, de a bal felsőbe tartó löketet Varga szépen tolta ki.

Szünetben cserékkel frissített a Kecskemét, egyben aktívabbak is lettek a hazaiak. Az 50. percben Bartha lövését védte Horváth egy szöglet után, majd a kontrából majdnem Szalai Dániel talált be, de kicsit hosszú volt neki a beadás. A Kecskemét is rengeteg szabadrúgást ívelt már ekkor a kapu elé, mezőnyfölényt alakítottak ki, de a gól csak nem akart megszületni. A 75. percben aztán jött a Siófok elleni meccs hőse, Tóth Dániel, aki csereként beállva ismét eldöntötte a találkozót, miután 16 méterről ballal lőtte ki a bal felsőt (1-0). A hajrában a Budafoknak még volt sansza, a 82. percben Kovács lőtt takarásból, amit Varga kitolt, majd a hosszabbításban egy szöglet után találhatott volna be Adorján, de hosszú lett neki a beadás, így nem változott az eredmény. A KTE zsinórban hetedik meccsén maradt veretlen.

KTE HUFBAU–Budafoki MTE 1–0 (0–0)

Kecskemét, 1500 néző. 

KTE: Varga B. – Madarász (Buna a szünetben), Gál, Rjasko, Szalai G., Grünvald – Bartha (Kis 91.), Nagy K. (Szuhodovszki 87.), Vágó – Lukács D. (Tóth D. 62.), Szalai J. (Tóth B, a szünetben) Vezetőedző: Szabó István

BMTE: Horváth A. – Szalai D. (Adorján 82.), Jagodics, Fótyik, Kalmár – Filkor (Nándori 64.), Soltész – László (Zuigéber 55.), Kovács D., Ihrig-Farkas (Szabó M. 64.) – Szabó L. Vezetőedző: Boér Gábor

Gólszerző: Tóth D. (75.)

A KTE HUFBAU újoncként már a harmadik a tabellán, legközelebb vasárnap 15 órakor Felsőzsolcán lép pályára MOL Magyar Kupa mérkőzésen együttesünk. 

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók