A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

A BVSC elleni sikerrel zárult a hét

NB I.-es csapatunk pénteken az NB II.-es BVSC-Zugló elleni felkészülési mérkőzéssel zárta a hetet a Széktói Stadionban. A találkozón megérdemelt hazai siker született.

Szabó István természetesen ezúttal sem számíthatott válogatott játékosaira, de mellettük is voltak olyanok, akik ezúttal némi pihenőt kaptak. Eseménydúsan teltek az első percek, hiszen előbb Kiss távoli lövését kellett megfognia Csenterics kapusnak, majd a vendégek előtt gyorsan két lehetőség is adódott. Egy szöglet után Hidi érkezett a hosszún, lövése azonban kijött a bal kapufáról. Ezt követően újra érkezett egy beadás, megint Hidi került végül lövőhelyzetbe, de kapu fölé bombázott. A 10. percben Meszhi lőtt Szendrei lekészítése után távolról, a próbálkozás azonban alaposan fölé szállt. Mezőnyben gyűrték ezután hosszabb ideig egymást a csapatok, majd a 25. percben Pálinkás szánta el magát újabb átlövésre, de ez nem okozott gondot a zuglói kapusnak. Az utolsó negyedórában egyértelműen a hazai akarat érvényesült már a pályán. A 31. percben Meszhi átlövése centikkel ment fölé, de három perccel később Zsótér életerős kísérletét már Csentericsnek kellett oldalra ütnie. A szöglet után Katona fejelhetett, de kicsit mögé érkezett a labda, így nem tudta már jól irányítani. A 37. percben Zsótér jobbról, éles szögből tekert a rövidre egy szabadrúgást, azonban a kapufa külső éléről kifelé pattant a labda.

Ahogy az egy felkészülési meccsen természetes, szünetben és a második félidőben folyamatos cserék jellemezték a találkozót. Nem kellett sokat várni ekkor a gólra, hiszen a 47. percben Zsótér lőtt középre egy szögletet, a hosszún akár Vágó és Zeke is betalálhatott volna, de végül a tömegből Meszhi vágta a léc alá a labdát (1-0). Gyorsan reagált viszont a BVSC, egy bedobás után Májer ment el az alapvonalig, még középre tudta húzni a labdát, amire Hidi érkezett és laposan a kapuba lőtt (1-1). A folytatásban is egymást követték az események, az 51. percben Zsótér szabadrúgását tolta ki a rövid felsőből nagy bravúrral a kapus, majd három minutummal később már előkészítő volt középpályásunk, Nagy fejelte fölé beadását. A félidő közepe megint inkább mezőnyben csordogált, mindkét oldalon jöttek az újabb cserék is, meddő hazai fölény mellett. A 68. percben Tóth fejelt középre egy felívelt labdát, Szabó kapura is húzta akrobatikus mozdulattal, de mellé ment. A hajrában aztán megszületett a győztes gól, Szabó Artnert ugratta ki, aki befelé indult jobbról, de a védő eltarolta, amiért járt a büntető. A labda mögé Tóth Barna állt oda, nem is hibázott, kialakítva a végeredményt (2-1).

Kecskeméti TE – BVSC-Zugló 2-1 (0-0)

Felkészülési mérkőzés

KTE: Fadgyas – Nagy O., Szabó A., Belényesi, Katona L., Leoni – Meszhi, Zsótér, Kiss B. – Szendrei, Pálinkás. Csere: Varga B., Artner, Vágó L., Zeke, Szuhodovszki, Kovács K., Tóth B. Vezetőedző: Szabó István

BVSC: Csenterics – Benkő-Biró, Vinicius, Hesz, Májer G., Hidi, Gergely, Szilágyi M., Tóth L., Vernes, Horváth R. Csere: Kovács B., Király Á., Dibusz, Lénárt, Kelemen, Szilágyi Zs., Nagy J., Balogh M., Mészáros A., Csősz. Vezetőedző: Kincses Ádám

Gól: Meszhi (47.), Tóth (84. – büntető) ill. Hidi (49.)

Szabó István, a Kecskeméti TE vezetőedzője: – Ezúttal válogatottjaink nélkül léptünk pályára, illetve sajnos egy-két sérültünk is akadt a heti munka során. A héten így alacsonyabb létszámmal dolgoztunk, de azt sikerült tartalommal megtölteni, ennek zárása volt ez a mérkőzés. Rutinos, jó csapattal találkoztunk, ezúton is köszönöm a BVSC-nek, hogy eljöttek, mert jól szolgálta a felkészülésünket a meccs. Vannak játékosaink, akiknek eddig kevesebb játékperc jutott, nekik most tudtunk egész meccses terhelést adni, míg akik többet voltak pályán, most kevesebb időt töltöttek a pályán. Amit látni szerettünk volna a fiataloktól is, azt visszakaptuk, emellett tudtunk két gólt is rúgni, győztes meccs után pedig mindig jó érzés értékelni. Nagy fölényben játszottunk, kicsit több helyzetet vártam, de türelmesen járattuk a labdát, szélekről próbáltunk betöréseket is csinálni, egy ilyen szituációból jött a büntető is. A játékosok kapnak most két szabadnapot, ilyenkor mindig jobb úgy hazamenni, hogy egy sikeren van túl az ember.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók