A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

A Fehérvár ellen indul vasárnap a tavasz

Vasárnap 17:30-kor a MOL Fehérvár FC ellen kezdi meg tavaszi szereplését az OTP Bank Ligában a Kecskeméti TE. Szabó István együttese bízik a sikeres rajtban, ugyanakkor hiányzásokkal is számolnia kell a szakmai stábnak a jó erőkből álló piros-kékek ellen.

Hosszúra nyúlt a téli pihenő ezúttal a mezőnynek, hiszen november közepe óta szünetel a bajnokság. A világbajnokság alatt kicsit fújhattak a játékosok, ezt aztán egy hat hétig tartó felkészülés követte a rajtig, mely a nyitányhoz érve le is zárult a második helyen telelő kecskemétiek számára. A téli szünet során nem volt nagy játékosmozgás, a távozók oldalán Sági Milán, az éppen Fehérvárra kölcsönből visszarendelt Szabó Levente, a Pécsre kölcsönadott Pejovics Danilo szerepel, Uros Djuranovics pedig már nem tagja az NB I-es keretnek. Négy játékos érkezett cserébe, Hadaró Valentin visszatért Pécsről, mellett szintén a baranyaiaktól szereztük meg Nikitscher Tamást a középpályára, valamint érkezett a védelembe az ifjú Polyák Kristóf, a támadószekcióba pedig Horváth Krisztofer. Szabó István helyzetét nehezíti a rajton, hogy Vágó Levente és Banó-Szabó Bence is eltiltott öt-öt sárga lap miatt, míg Zeke Márió még a felkészülés alatt dőlt ki sérülés miatt.

A Fehérvár számára nem úgy sikerült az ősz, ahogy azt a klubnál eltervezték, ez edzőváltást is hozott magával, a munkát Toldi Gábor és Huszti Szabolcs irányításával fejezte be a gárda. Télen sok változás történt riválisunknál Bohdan Lednev és Szendrei Ákos távozása mellett Artem Sabanov, Jevhen Makarenko, Budu Zivzivadze és Claudiu Bumba is kikerült a keretből, míg az érkezők oldalán a norvég Tobias Christensen és a hondurasi Deybi Flores szerepel a már említett Szabó Levente mellett. Bár a piros-kékek csak a nyolcadik helyen állnak a tabellán, a mezőny rendkívül sűrű, nem mellesleg őszi szereplésük nem feltétlen tükrözi keretük valós tudását, mely hemzseg a válogatott labdarúgóktól, elég csak Fiola Attila, Nego Loic, vagy éppen Dárdai Palkó nevét említeni.

A két együttes ősszel Székesfehérváron találkozott, akkor sokáig úgy tűnt, hogy ponttal térhet haza a KTE, de Stopira hosszabbításban szerzett góljával végül 2-1-re nyert a „Vidi”. Érdekesség, hogy a KTE minden riválisától elcsent már legalább egy pontot, egyedül a Fehérvártól nem.

Szabó István, a Kecskeméti TE vezetőedzője: – Azzal számolhattunk, hogy két alapemberünk – Vágó Levente és Banó-Szabó Bence – biztosan nem játszhat a nyitányon. Ehhez még párosult sajnos sérülés is, de ez minden csapat életében benne van a pakliban. Nem kevés a hiányzónk így, de nem szeretnék sem panaszkodni, sem erre fogni semmit. Az utolsó mérkőzéseken okoztak ezek az eltiltások némi kényelmetlenséget, hiszen így nem velük gyakoroltunk elsősorban. Mindenki várja persze a rajtot, egyáltalán a tavaszi szezont, hiszen nagyon hosszúra nyúlt ez a szünet. Szeretnénk ennek megfelelően természetesen ponttal, pontokkal kezdeni, annak ellenére is, hogy azzal maximálisan tisztában vagyunk, hogy a Fehérvár milyen erős csapat. A bajnokság elején nem véletlen várták őket a dobogóra, télen sok változás is történt náluk, amit igyekeztünk figyelemmel követni. A felkészülés végére nagyon kiegyensúlyozott és jó teljesítményt nyújtottak. A mérkőzés esélyese ellenfelünk véleményem szerint, de ez nem azt jelenti, hogy feltartott kézzel lépnénk pályára. Ismerve viszont a tényeket és az adatokat, a mi esetünkben ugyanarra a szerény, alázatos, szenvedélyes játékra van szükség, amit ősszel is mutattunk. Amennyiben ez meglesz, akkor remélhetőleg nagy számú szurkolótáborunk támogatásával pontot, pontokat tudunk itthon tartani.

Szurkolói információk

A tavaszi nyitányin még továbbra is csak az „A” lelátó kerül megnyitásra – a városi oldal felújítási munkálatai még tartanak – azon belül is az N, M, L, K, illetve a G, F és E szektorok. A jegyvásárlásnál feltétlen figyeljenek arra drukkereink, hogy melyik kapu és oldal felől közelíthető meg szektoruk, ugyanis csak ennek megfelelően működnek a jegyleolvasók. A jegyeket nem kell bedugni az automatába, elég csak a vonalkóddal lehúzni a leolvasó előtt.

Elővételben csak online, a jegymester.hu oldalon jegyet és bérletet vásárolni. A mérkőzés napján 16:00-kor nyitnak a kapuk és a pénztárak, így arra kérjük drukkereinket, lehetőség szerint időben érkezzenek a gördülékeny beléptetés érdekében.

Tavaszi bérlet

Továbbra is megéri még bérletet váltani, hiszen ezzel garantáltan minden hazai tétmeccsre belépőhöz juthatnak drukkereink. A normál tavaszi bérlet 20.000 forint, míg a kedvezményest (18 év alatt, 65 év felett) 10.000 forintért lehet megvásárolni online. Az online vásárolt bérletek papír alapon nyomtathatók vagy a telefonon keresztül is olvasható a vonalkód. A papír alapú bérleteket plasztik kártyára is be tudjuk váltani a későbbiekben.  

Jegyárak a MOL Fehérvár FC ellen (kiemelt kategóriájú mérkőzés):

Normál: 3.000 forint

Kedvezményes (18 év alatt, 65 év felett): 1.500 forint

Gyermekjegy (6 év alatt): Ingyenes, de regisztrációs jegyet váltani kell a pénztárban

A Széktói Stadion pénztáraiban, illetve a stadion teljes területén csak készpénzzel lehet fizetni. A mérkőzés folyamán ajándéktárgyakat is lehet vásárolni a büfék mellett felállított pultoknál, szintén készpénzes formában. Klubkártya továbbra sem kell a jegyvásárláshoz, viszont a beléptetés során a kedvezményes jegyeket és bérleteket ellenőrizhetik kollégáink, így mindenképpen szükséges bemutatni egy születési időt igazoló okmányt (személyi, jogosítvány, útlevél vagy diákigazolvány). Ennek hiányában a biztonsági személyzet megtagadhatja a belépést az érvényes belépő birtokában is.

Vendég szurkolók

A vendég szurkolókra és szektorra a hazai jegyárak és kedvezmények érvényesek. A vendégszektor a Csabay Géza körútról érkezve közelíthető meg, parkoló közvetlenül a szektor bejárata mellett, a Kecskeméti Fürdővel szemben található. A vendégszektorba a 3-as kapun keresztül lehet belépni, büfé és mosdók természetesen üzemelnek.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók