A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

A hajrában fektettük két vállra a Békéscsabát

A KTE HUFBAU a Merkantil Bank Liga 32. fordulójában a Békéscsaba 1912 Előre csapatát fogadta. A lila rangadón a helyzetivel jobban sáfárkodó KTE nyert nagy különbséggel.

Kitűnően indult hazai szempontból a mérkőzés, hiszen a 13. percben máris vezetett a KTE, Buna ugyan a lécet találta el elsőre Lukács kigratását követően, de érkezett középen az akcióval Szuhodovszki közelről a hálóba fejelte a lecsorgót (1–0). A folytatásban mindkét oldalon akadtak lehetőségek, a félidő második felében jobbára a Békéscsaba előtt, melyet a szél is támogatott ekkor. A 30. percben még Lukács ugorhatott ki Szuhodovszki passzával, de hosszan tolta meg a kapus mellett a labdát, így nem tudott már lőni. A vendégek kezdetben távoli lövésekkel próbálkoztak sikertelenül, majd a 35. percben Farkas csúsztatott meg egy szögletet, amit a hosszún Fazekas sodort mellé néhány lépésről. A 45. percben Bor próbálkozott még éles szögből ballal, de csak az oldalhálót találta el.

A második félidőben sokáig mezőnyben zajlott a játék, de a 67. percben nem érdemltelenül egyenlített a vendég együttes, Lukács passza után Máris váltotta gólra ziccerét (1-1). Gyorsan jött azonban a hazai válasz, a 70. percben Grünvald balról érkező beadását Tóth Barna fejelte a kapu jobb oldalába (2-1). A hajráig nyitott maradt a mérkőzés, szikrázó párharcok tarkították az összecsapást, végül aztán Lukács zárta le a lényeges kérdéseket, aki egy szép csel után kilőtte a bal felsőt (3-1). A végére maradt a slusszpoén, egy szöglet után még Szalai talált be a tömegből közelről (4-1).

KTE HUFBAU – Békéscsaba 1912 Előre 4–1 (1–0)

Kecskemét, 1000 néző. Vezeti: Móri Tamás (Bede Tamás, Nagy Viktor)

KTE: Varga B. – Buna (Tóth Dávid 72.), Szabó A., Rjasko, Lipcsei (Tóth B., a szünetben), Hadaró (Grünvald 65.) – Nagy K., Vágó L., Szalai G. – Lukács D., Szuhodovszki (Katona B. 65.). Vezetőedző: Szabó István

Békéscsaba: Winter – Puskás G. (Horváth P. 63.), Farkas M., Fazekas L., Bora, Bor (Mikló 79.) – Váradi Á. (Szabó P. 63.), Pantovics, Király P. (Sipos G. 72.) – Máris, Lukács R. (Tóth Dániel 72.) Vezetőedző: Schindler Szabolcs

Gól: Szuhodovszki (13.), Tóth B. (70.), Lukács D. (90.), Szalai G. (92.) ill., Máris (67.)

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók