A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

A hajrában tartottuk meg hazai veretlenségünket

Az OTP Bank Liga 21. fordulójának vasárnapi játéknapján a Kecskemét hazai pályán az Újpesttel találkozott. A vendégek két góllal is elléptek, ám a KTE nem adta fel, és Tóth Barna duplájával pontot tartott otthon. 

A találkozó újpesti helyzettel indult, Simon lépett be a védők mögé, ám jó helyzetből eleresztett lövése gyengére sikeredett. Az ellentámadásból a KTE előtt is nagy lehetőség adódott, Tóth Barna fejelhetett öt méterről, ám Nikolics óriásit nyújtózva kitornászta a kísérletet. A szöglet után ismét a kecskemétiek centere fejelt, ezúttal mellé. Három perccel később Nikitscher lövése változtatott irányt az újpesti lábakon, majd Horváth elé pattant, aki az oldalhálóba lőtt. A 11. percben ismét Horváth próbálkozott, ám 16 méteres tekerését könnyedén fogta a kapus. A 12. percben aztán az Újpest szerzett vezetést, megint Simon ugrott ki, ám a szélső ezúttal pontosan lőtt a hosszúba (0-1). Ezután növelte amúgy is komoly mezőnyfölényét a Kecskemét, de a legtöbb esetben vagy az utolsó passzok nem sikerültek, vagy a lövéseket tudták blokkolni a fővárosiak. Az első félidő 42. percében járt a legközelebb az egyenlítéshez Szabó István csapata, amikor Banó-Szabó kiszorított szögből átjuttatta a labdát a kapus alatt, ám a gólvonalról tisztáztak a védők.

A második játékrész elején is nyomott a KTE, Banó-Szabó fejese jelentette az első veszélyt, de Nikolic ihletett formában védett. Egy kontratámadást ezután szépen végig vitt az Újpest és a szinte az üres kapuba Varga bepasszolta a második gólt Simon lapos beadásából (0-2). Ettől lendületét nem vesztette a Kecskemét, sőt, fokozta az iramot. Tóth Barna egy percen belül kétszer is kapura lőtt, illetve sorjáztak a hazai szabadrúgások és szögletek. A 68. minutumban a középhátvéd, Belényesi lőtt távolról, sistergős lövése azonban középre tartott Nikolic kezébe. A 75. percben Májer, majd utána Katona próbálkozott, utóbbi remekül cselezte be magát a tizenhatoson belülre, azonban a kapu előtti kavarodásból nem született gól, Rjaskó fejesét vágták ki a kapu torkából. A 83. percben aztán megtört a jég, Katona és Belényesi is hozzáért a labdához, amely eljutott Tóthig, aki 11 méterről szépen gurított a jobb alsóba (1-2). Vérszemet kapott a KTE, Katona szép cselek után ballal lőtt, de Nikolics valahogy újra védeni tudott. A 95. percben viszont „felrobbant” a Széktói Stadion, ugyanis jött az egyenlítés. Újabb szögletet hajtott végre a KTE, a kapus, Varga Bence előre ment, de kapu torkából Tóth juttatott át a gólvonalon a labdát, pont mentve ezzel csapatának (2-2). 

Kecskeméti TE – Újpest FC 2–2 (0–1)

Kecskemét, 3751 néző, Vezette: Derdák Marcell (Albert István, Buzás Balázs)

KTE: Varga B. – Nagy K. (Májer 56.), Vágó, Rijáskó, Belényesi, Hadaró (Zeke 46.) – Nikitscher (Meszhi 46.), Szuhodovszki, Banó-Szabó – Horváth K. (Katona B. 56.), Tóth B. Vezetőedző: Szabó István

Újpest: Nikolics – Szabó B. (Diaby 70.), Anculasz, Hall, Pauljevics – Onovo, Mack (Boumal 78.) – Simon, Jakobi, Varga B. (Antonov 54.) – Mudrinszki (Croizet 78.). Vezetőedző: Milos Kruscsics

Gólszerző: Tóth B. (83., 95.) ill. Simon (12.), Varga (53.)

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók