A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

A három pont a cél a Szolnok ellen

A KTE HUFBAU a Merkantil Bank Liga 28. fordulójában a Szolnoki MÁV FC-t fogadja vasárnap 17 órás kezdéssel. A vendégek ugyan a tabella utolsó helyén állnak, de ez nem téveszti meg a kecskemétieket.

A Szolnok nincs jó formában, hiszen utóbbi négy fellépésén csupán egyetlen pontot sikerült begyűjtenie. Romanek János együttese nehéz sorozatban is van, folyamatosan a mezőny első felében szereplő ellenfelekkel találkozik, legutóbb a Siófoktól kaptak ki otthon 1-0-ra. A vendégek ettől függetlenül továbbra is harcban vannak a bennmaradásért, és sima vereségekbe sereghajtóként sem szaladtak bele, Diósgyőrben például kétgólos előnyben is voltak, igaz, végül kikaptak.

A KTE ezen a héten elkapta a fonalat, hiszen az álomszerű siófoki fordítás után csütörtök este Budafokon nyertek 3-1-re a lila-fehérek. Szabó István számára az okozhat fejtörést, hogy kevés idő volt újra rendezni a sorokat a vasárnapi bajnoki előtt, illetve az, hogy kivel pótolja a csapatkapitányt, Vágó Leventét, aki sárga lapok miatt nem léphet majd pályára. A presztízs csatának mondható párosításban tavaly 2-2-es döntetlen született Szolnokon.

Szabó István, a KTE HUFBAU vezetőedzője: – Nagyon kevés időnk maradt a csütörtök esti meccs után felkészülni a Szolnokra, ellenfelünknek egy nappal több pihenője is volt így. Megtanított már arra minket ez a bajnokság, hogy nem a tabella alapján kell nézni az ellenfeleinket, erre jó példa a tiszakécskei vereségünk, amikor az akkori sereghajtótól kaptunk ki. Alaposan ki kell elemezni az ellenfelek erősségeit, gyenge pontjait, ezekre kell fókuszálni, nem a tabellán elfoglalt helyezésre. A Szolnok szereplése csalóka, hiszen eddig elég nehéz volt a sorsolásuk, a tabella első felében szereplő csapatokkal találkoztak, de több esetben megnehezítették a dolgukat, Diósgyőrben például 2-0-ra is vezettek. Később jönnek a szempontjukból nagyon fontos mérkőzések, és reményeink szerint nem is nálunk kezdik el gyűjtögetni a pontokat. Hazai pályán a saját játékunkra törekszünk közönségünk előtt, de muszáj lesz természetesen frissíteni is a csapatot, mert a heti három mérkőzést nem játszhatja végig mindenki, ráadásul Vágó Levente sárga lapok miatt hiányozni is fog. Meg akarunk felelni az elvárásnak, hogy itthon tartsuk a pontokat, amennyiben betartjuk a pályán, amit megbeszéltünk, akkor erre minden esélyünk meg is lesz.

Romanek János, a Szolnoki MÁV FC vezetőedzője: – A Kecskemét a bajnokság meglepetése, de az látszik, hogy nagyon jó szakmai munka folyik a klubnál. Jó játékosaik vannak, tudatosan építkezett a stáb. Jól védekeznek, emellett a kapura veszélyes embereik is megvannak. Nehéz mérkőzés lesz, de a mi helyzetünkben mindegyik az, próbáljuk megnehezíteni ezzel együtt a hazaiak dolgát. A játékosaimnak is elmondtam, hogy soha nem szabad feladni. Igyekszünk jól védekezni, illetve amennyi lehetőségünk lesz, támadni is. Soroksáron és Diósgyőrben is két-két gólt rúgtunk, viszont stabilabbá kell tennünk a védekezésünket, hogy ne forduljanak elő azok a problémák, amik idegenben előjöttek eddig. A mérkőzés esélyese a Kecskemét, nem véletlen áll a harmadik helyen, véleményem szerint még van esélyük arra is, hogy akár előrébb végezzenek. Van egy mondás, ennek szellemében készülünk, miszerint „mindenkitől tartunk, de senkitől sem félünk”.

Jegyek

A Merkantil Bank Ligában három jegykategória elérhető a Széktói Stadionban: felnőtt, diák és nyugdíjas. A felnőtt belépők egységesen 1000 forintba kerülnek, míg érvényes diákigazolvány, nyugdíjas igazolvány, vagy 65 év felettieknél személyi igazolvány felmutatása esetén 500 forintot kell fizetni a pénztárakban.

A 14 éven aluliak számára ingyenes a mérkőzések látogatása, de regisztrációs jegyet nekik is kérni kell a pénztárakban.

A Szolnok elleni mérkőzésre a hölgyeknek is ingyenes ezúttal a belépés a nőnap alkalmából, szintén regisztrációs jeggyel. 

A mérkőzések látogatásához védettségi igazolvány nem kell. 

Beléptetési szabályok, stadion megközelítése

A 2021/2022-es szezonban az 1-es 2-es kapu és pénztárai üzemelnek, illetve nyitnak ki egy órával a kezdés előtt. 

A megváltott jegyek egyszeri belépésre jogosítanak fel, éppen ezért kérjük drukkereinket, hogy a mérkőzés vége előtt ne hagyják el a létesítményt. Dohányozni a lelátón nem, csak a kijelölt dohányzó helyeken van lehetőség a stadionban. 

Fontos információ, hogy a Széktói Stadionban csak készpénzzel lehet fizetni.

Információk a vendég drukkereknek

A vendég szurkolók számára külön szektor van kijelölve a Széktói Stadionban, ez a 3-as kapun keresztül közelíthető meg, mely mellett parkoló is található. A hazai és vendég jegyárak, kedvezmények, jegyvásárlási és beléptetési szabályok egységesek, a vendégszektorban külön büfé és mosdó is üzemel.

Közvetítés

Élőképes közvetítés nem lesz a mérkőzésről. 

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók