A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

A Honvéd ellen nyertek először a tartalékok

Az NB III. Dél-Keleti csoport 4. fordulójában a Budapest Honvéd FC II. volt tartalékcsapatunk ellenfele a Műkertvárosi Sportcentrumban vasárnap. Virágh Ferenc együttese nagyon magabiztos játékkal, már az első félidőben eldöntötte a pontok sorsát, megszerezve első pontjait az idényben.

Virágh Ferenc az NB I-es keretből ezúttal fiatalokkal számolhatott főleg: Vattay Márton, Pálfi Kristóf és Kovács Kolos mellett csupán Kotula Máté számított túlkorosnak a kezdőben, míg Bocskay Bertalan csereként harminc percet kapott egyelőre.

Már az első percektől nagy elánnal kezdtek a mieink, Artner tesztelte távolról Dúzst, majd egy szöglet után Szamosi fejelt mellé. A 7. percben máris jött a vezető gól, Vattay szerzett labdát, majd bátran elindult, végül a balján érkező Kovács Koloshoz passzolt, aki okosan passzolt aztán a hosszú alsóba (1-0). Ezután a Honvéd igyekezett felpörögni, Somogyi révén a kapufát is megzörgették, majd nem sokkal később Pálfi fogott ziccert. Az ivószünet előtti utolsó megmozdulás így is egy újabb kecskeméti gólt hozott, Kotula adott be balról, a védő elvétette a labdát, amit így Vattay egy átvétel után el is lőtt a kilépő Dúzs felett (2-0). A félidő ezt követően kevesebb eseményt hozott a kapuk előtt, de az utolsó percben ismét hazai gól született, Kovács Kolos nagyon erőszakosan ment utána egy elpasszolt labdának, megszerezte, majd leadta Vattaynak, aki jó 20 méterről kilőtte a kapu jobb oldalát a kapufa érintésével (3-0).

A második félidő is a „kis” KTE akarata szerint kezdődött, több átlövéssel is megpróbálták a fiatalok célba venni a kaput, ám vagy nem voltak elég pontosak, vagy Dúzs hárított. Az 57. percben aztán nagy szépítési sansz adódott a kispestiek előtt, de Pálfi eszén büntetőből sem tudtak túljárni, lábbal hárított az ifjú hálóőr. A hajrában akár tovább növelhette volna Virágh Ferenc együttese az előnyét, a csereként beálló Bocskay Goretich elé tette vissza nagyon jól a labdát, aki hatalmas erővel találta el a lécet, a lecsorgó után aztán Dúzs mutatott be egy bravúrt. Az utolsó percben Artner húzogatott, meg is találta a lövőhelyzetet, de ő is csak kapufáig jutott, így maradt a 3-0.

– Sokszor beszéltünk arról, hogy a kellő tapasztalat még hiányzik a csapatomból, de most mégis mi futballoztunk rutinosabban. Ez ki is jött a pályán, igaz, ennek a teljesítménynek már a múlt héten is voltak jelei. Ebben a formában bárkivel fel tudjuk venni a versenyt véleményem szerint. Jól álltunk bele a mérkőzésbe, a meleg ellenére is nagyon jó tempót diktáltunk, főleg az első félidőben. Mindenkinek jár a dicséret, mert magabiztos győzelmet arattunk, de a 2006-os Pálfi Kristófot kicsit mégis külön megemlíteném, mert az első félidőben is voltak fontos védései, a másodikban pedig megfogott egy tizenegyest, amivel tulajdonképpen megakadályozta azt, hogy a Honvéd visszajöjjön a meccsbe – értékelt Virágh Ferenc.

Kecskeméti TE II. – Budapest Honvéd II. 3-0 (3-0)

Kecskemét, 150 néző. V: Bálint (Németh, Jávorka)

KTE II.: Pálfi – Harmati, Kovács P. (Balla 85.), Murár (Bocskay 63.), Artner, Kotula, Kovács K. (Kárpáti 79.), Czenky (Molnár M. 63.), Vattay (Goretich 79.), Polyák, Szamosi. Vezetőedző: Virágh Ferenc

Honvéd II.: Dúzs – Bakó (Benkő 67.), Szabó T., Vojtko (Pintér 46.), Hancz, Polák, Kalocsány (Gáspár 46.), Hetyei (Sebestyén 85.), Sebe, Átrok, Somogyi. Vezetőedző: Laczkó Zsolt

Gól: Kovács K. (7.), Vattay (23., 45.)

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók