A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

A Honvédot fogadjuk a Széktói Stadionban

Az OTP Bank Liga 19. fordulójában a Kecskeméti TE a Budapest Honvédot fogadja a Széktói Stadionban. A múlt alapján joggal bizakodhatnak hazai oldalon most is egy jó eredményben, de ezért ismételten nagyon keményen meg kell majd dolgozni a pályán.

A Budapest Honvéd nem kezdte jól a tavaszi szezont, hiszen előbb 2-1-re kikapott Újpesten, majd hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott a Kisvárdával, amit a Vasas pályán elszenvedett, 2-0-os vereség követett a kupában. A kispestiek tehát nyeretlenek még ebben az esztendőben, a fordulót a már kiesést jelentő, 11. helyről várják. Nem a Honvéd mellett szól a múlt sem, hiszen hét bajnokiból egyetlen egyet sem tudott a múltban megnyerni az NB I-ben a Széktói Stadionban, hat kecskeméti siker mellett csak egy döntetlen jött össze a piros-feketéknek. Van azonban a közelmúltból sikerélménye is a vendégeknek, hiszen a tavalyi Magyar Kupa sorozatban nyerni tudtak Kecskeméten 2-1-re. Dean Klafuric először vezetheti csapatát a KTE ellen, az őszi 0-0 alkalmával még Tam Courts irányította az együttest.

Szabó István csapata nem panaszkodhat a tavaszi rajtra, hiszen a nyitányon 2-1-re sikerült legyőzni a Fehérvárt, majd rendkívül rossz időjárási körülmények között is sikerült ponttal hazatérni Paksról (0-0). Jó hír hazai oldalon, hogy egyre többen térhetnek vissza, Zeke Márió már csereként be tudott szállni Pakson sérülése után, illetve Szalai Gábor is elkezdte a csapatedzéseket. A szezon közepén az eltiltásokat nehéz kikerülni a sárga lapokból fakadóan, ezúttal Hadaró Valentin pihen majd emiatt, Nikitscher Tamás azonban újra bevethető, ahogy a hét közben Zalaegerszegről szerződtetett Májer Milán is. Utóbbi számára különösen pikáns lehetne a debütálás, hiszen nevelő klubja ellen készül. Igaz még Banó-Szabó Bencére is, míg a másik oldalon Ivan Lovrics, vagy éppen Tomás Tujvel őrizhet szép emlékeket a Széktói Stadionról és közönségéről. A KTE igazi mumusnak számít Honvéd történetében, hiszen az eddigi 15 NB I-es összecsapásból csak egyet tudtak megnyerni a vendégek, azt is hazai pályán.

Szabó István, a Kecskeméti TE vezetőedzője: – Nagyon nehéz mérkőzésre van kilátás. Egyrészt azért, mert egyik csapatnak sem lesz könnyű megbirkózni a pálya talajával, jelenleg komoly fagyok vannak éjszakénként. A hétközi Magyar Kupa mérkőzéseken is láthattuk, hogy sok a csúszkálás és a pontatlanság ebből fakadóan minden pályán. A csapatjáték tehát nemcsak a játékosok egyéni képességeitől, hanem az időjárástól is függ majd. Ez viszont ahogy mondani szoktam, nem kifogás, mert mindkét csapatot érinteni fogja. A Honvédot egyénileg vizsgálva azt láthatjuk, hogy remek képességű játékosaik vannak, elég csak a gólerős Lukic, valamint az utolsó passzokat nagyon érző Mitrovic nevét említeni, de Szappanos személyében például válogatott kapusuk is van. Számomra meglepő, hogy így szerepel a Honvéd, mert sokkal jobb csapatnak tartom ennél. Azt viszont hétről hétre láthatjuk már, hogy kiesőzónában tartózkodó csapatok is képesek akár az éllovassal, akár a dobogósokkal döntetlent játszani, így egyetlen mérkőzés előtt sem mondhatjuk azt, hogy valaki esélyesebb a másiknál. Minden pontért nagyon meg kell küzdeni, és ez így lesz szombaton is.

Szurkolói információk

Továbbra is csak az „A” lelátó kerül megnyitásra – a városi oldal felújítási munkálatai még tartanak – azon belül is az N, M, L, K, illetve a G, F és E szektorok. A jegyvásárlásnál feltétlen figyeljenek arra drukkereink, hogy melyik kapu és oldal felől közelíthető meg szektoruk, ugyanis csak ennek megfelelően működnek a jegyleolvasók. A jegyeket nem kell bedugni az automatába, elég csak a vonalkóddal lehúzni a leolvasó előtt. Az online vásárolt jegyeket telefonon keresztül is be lehet mutatni. 

Elővételben csak online, a jegymester.hu oldalon jegyet vásárolni. A mérkőzés napján 13:00-kor nyitnak a kapuk és a pénztárak, így arra kérjük drukkereinket, lehetőség szerint időben érkezzenek a gördülékeny beléptetés érdekében.

Jegyárak a Bp. Honvéd ellen (kiemelt kategóriájú mérkőzés):

Normál: 3.000 forint

Kedvezményes (18 év alatt, 65 év felett): 1.500 forint

Gyermekjegy (6 év alatt): Ingyenes, de regisztrációs jegyet váltani kell a pénztárban

A Széktói Stadion pénztáraiban, illetve a stadion teljes területén csak készpénzzel lehet fizetni. A mérkőzés folyamán ajándéktárgyakat is lehet vásárolni a büfék mellett felállított pultoknál, szintén készpénzes formában.

Klubkártya továbbra sem kell a jegyvásárláshoz, viszont a beléptetés során a kedvezményes jegyeket és bérleteket ellenőrizhetik kollégáink, így mindenképpen szükséges bemutatni egy születési időt igazoló okmányt (személyi, jogosítvány, útlevél vagy diákigazolvány). Ennek hiányában a biztonsági személyzet megtagadhatja a belépést az érvényes belépő birtokában is.

Vendég szurkolók

A vendég szurkolókra és szektorra a hazai jegyárak, kedvezmények és előírások érvényesek. A vendégszektor a Csabay Géza körútról érkezve közelíthető meg, parkoló közvetlenül a szektor bejárata mellett, a Kecskeméti Fürdővel szemben található. A vendégszektorba a 3-as kapun keresztül lehet belépni, büfé és mosdók természetesen üzemelnek.

A jegy- és bérletinformációk kapcsán a +36 20 482 9646-es telefonszámon lehet érdeklődni a szezon során klubunknál, hétköznap 8-16 óráig.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók