A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

A Makó FC lesz a következő ellenfelünk

Vasárnap ismét hazai pályán száll harcba a pontokért a Kecskeméti TE, ellenfelünk a Makó lesz 13:30-kor a Széktóiban. Aktuális riválisunkkal jó ideje nem játszottunk tétmeccset, bajnokin utoljára 2008-ban találkoztak a felek.

Makón több elnevezéssel is működtek klubok a múltban, de igazán hosszú időt egyik formáció sem élt meg. Az FC a 90-es évek eleje óta létezik, azóta a negyedik és a második vonal között ingázik az egyesület. A 2005-2011-ig tartó NBII-es évek jelentették az „aranykort”, két negyedik hely után 2009-ben egy bronzérem is összejött az MFC-nek a keleti csoportban. Két évvel később ennek ellenére is kiesett a csapat, az NBIII-ból ráadásul nem felfelé, hanem vissza a megyébe vezetett útjuk újabb két esztendő után, ahol négy szezont húztak le. A Makó végül 2017-ben megnyerte a bajnokságot, majd sikerrel vette a Nagykanizsa elleni osztályozót is, így újra az NBIII-ban indulhattak, ahol huszáros hajrával maradtak bent a 13. helyen.

Kecskeméti szempontból élénk, de nem éppen kellemes emlékeink lehetnek riválisunkról, hiszen a 2008-as bajnoki címmel záruló évben többször is borsot törtek az orrunk alá. A nyári nyitányon a Széktóiban játszottunk velük 1-1-es döntetlent (gólunkat Farkas István jegyezte), majd a tavaszi „hadjárat” első felvonásán rögtön „besültünk” idegenben is, 3-0-ra vertek minket a népes kecskeméti tábor buzdítása ellenére is. 2004 és 2007 között már sokkal szebb élményeket gyűjtöttünk, 6 tétmeccsünkből 4-et megnyertünk ellenük egy-egy döntetlen és vereség mellett.

A vasárnapi találkozó abszolút hatpontos összecsapás lesz, hiszen mindkét csapat 13 pontot gyűjtött eddig, a vendégek csak jobb gólkülönbséggel előznek meg minket.

 

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók