A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

A múlt és a tabellán elfoglalt helyek alapján is pikáns meccs következik

Két olyan klub találkozik majd szombaton az NBIII. közép csoportjában, mely múltja és hagyományai alapján is kiemelhető. A Dunaújváros 2000-ben bajnok, a KTE 2011-ben kupagyőztes volt, most azonban a dobogós helyekért küzdünk az NBIII-ban.

Legutóbb tavasszal találkoztak a felek, akkor 1-0-ra nyertünk a Széktóiban

A legszebb dunaújvárosi időszak a 90-es évek végére, illetve a 2000-es évek elejére tehető a magyar futballban. Az 1989 óta Dunaferr SE néven szereplő együttes nem először, de 10 év kihagyás után jutott fel az élvonalba, ahol rögtön ötödik lett, majd 2000-ben a város történetének első bajnoki címét ünnepelték. Nem sokáig, ugyanis a folyamatos visszaesés érezhető volt, 2009-ben aztán kiesett és megszűnt a klub az NBII-ben. Az építkezést a megye I-ben, a Pálhalmával fúzióra lépve kezdte el az új klub, ahonnan 2014-re újra NBI-es csapatot építettek, mely azonban ezt követően rögtön két osztály esett vissza az NBIII-ba. A közép csoportban stabil élcsapatnak számítanak, zsinórban háromszor is a 4. helyen zártak.

A múltban nem túl kecsegtető a mérlegünk ellenük, 1997 és 2005 között az NBII-ben találkoztunk a Dunaújvárossal, mutatónk három vereség mellett két döntetlen, és csupán egyetlen győzelem még 2003-ból. Az új időszámításban csak az NBI-ben rendeztek PASE – KTE párharcot, a 2014/2015-ös szezonban hazai pályán 0-0-os döntetlen született, idegenben azonban 2-0-ra nyerni tudtunk. Ezt követően tavaly találkoztak újra a felek, Dunaújvárosban 2-1-es, Kecskeméten 1-0-os hazai siker született. A két klub most egymás sarkában van a tabellán, a KTE jelenleg a hatodik, a Dunaújváros ötödik, de csupán egy pont a különbség.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók