A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

A nyolc közé jutás a tét a Honvéd ellen

A KTE HUFBAU szerdán 17:15-kor a Honvédot fogadja a MOL Magyar Kupában, a tét legjobb nyolc közé kerülés lesz. NBI-es ellenfelünk természetesen kitűnő játékosokból áll, de a cél most is az, hogy méltó ellenfelei legyünk a magasabb osztályban szereplő riválisnak.

A Debrecen ellen sikerült a csoda

A két csapat múltja igen érdekes képet mutat, hiszen az NBI-ben éveken keresztül egy osztályban szerepeltek. Igazi mumusnak számít a KTE a kispestiek számára, hiszen az élvonalban 13 mérkőzésen át nem örülhettek győzelemnek, csupán egyszer hagyhatták el győztesen a pályát. A Széktói Stadionban ha bajnokit nem is, kupameccset már tudott nyerni a Honvéd, még a 2008/2009-es szezonban győztek oda-vissza egy kétmeccses párharcon.

Azóta sok év telt el, a két csapat közel hét esztendő után csaphat újra össze tétmérkőzésen. A Honvédnak nem igazán megy ebben a szezonban, így Kecskemétre már nem Horváth Ferenc, hanem Nebojsa Vignjevic irányításával érkezik a fővárosi csapat, mely a bajnokságban legutóbbi három meccsét elvesztette, szombaton Kisvárdán kaptak ki 3-2-re a piros-feketék. Keretük ezzel együtt dúskál a kitűnő képességű játékosokból, elég csak a 12 gólos Nenad Lukic nevét megemlíteni. Korábbi KTE játékosok is szép számmal akadnak keretükben, így Tomás Tujvel, Ivan Lovric és Banó-Szabó Bence.

Szabó István számára mindenképpen örömteli, hogy szinte minden játékosa bevethető a szerdai kupameccs előtt, melyet jó hangulatban várhat egyébként is a csapat. Zsinórban négy idegenbeli bajnoki után, november végét követően futhatnak ki újra hazai közönség előtt a lila-fehér futballisták a pályára, ráadásul ezeket a meccseket kivétel nélkül be is húzta az együttes. A cél most is az, hogy emelt fővel mehessen ki a meccs után a drukkerekhez a társaság.

A továbbjutás egy mérkőzésen dől el, döntetlen esetén kétszer 15 perc hosszabbítás következik, végső esetben büntetők dönthetnek. 

Szabó István, a KTE HUFBAU vezetőedzője: – Szeretnénk abban hinni a stábommal és a csapatommal, hogy méltó ellenfelei leszünk a Honvédnak. A Honvéd egy nagyon nagy brand, egy nagyon nagy név. Most is állítom, hogy rendkívül erős játékosállományuk van, akár a külföldi, akár a magyar játékosaikat nézzük, többen a válogatott kapuján is kopogtattak már, mögöttük van ráadásul az ország egyik legjobb akadémiája. Természetesen bízunk abban, illetve el is akarjuk hitetni egymással, hogy egyetlen mérkőzésen egy olyan teljesítményt tudunk nyújtani, amivel meg tudjuk nehezíteni a Honvéd dolgát. Emellett mindenki bízik benne, hogy át tudunk élni egy olyan csodát, mint amit tavaly ősszel a Debrecen ellen.

Nebojsa Vignjevic, a Bp. Honvéd vezetőedzője: – Következő riválisunk keretében is szerepelnek ismerős játékosok, a Kecskemét újonc a másodosztályban, ehhez képest az NB I-be jutásra esélyes csapatok egyike, ennek megfelelően nem számítok könnyű meccsre szerdán, de tudjuk, nyernünk kell. Komoly céljaink vannak a kupában, úgy kell megérkeznünk Kecskemétre, hogy készen állunk a küzdelemre és kiharcoljuk a továbbjutást! Ellenfelünknél több rutinos játékos és tehetséges fiatal is szerepel, biztos motiválja őket, hogy NB I-es csapattal találkoznak, viszont tudom, hogy az én játékosaim is motiváltak lesznek, hiszen tovább akarunk jutni. Számomra minden mérkőzés egyformán fontos, nem teszek különbséget a bajnokság, a kupa, vagy éppen a barátságos meccsek között. Ráadásul mi vagyunk a Budapest Honvéd, ennek megfelelően kell teljesíteni, és el kell kezdenünk gyűjteni a győzelmeket. (Forrás: Bp. Honvéd)

Szurkolói információk

Jegyek

A bajnoksághoz hasonlóan a MOL Magyar Kupában is három jegykategória elérhető a Széktói Stadionban: felnőtt, diák és nyugdíjas. A felnőtt belépők egységesen 1000 forintba kerülnek majd, míg érvényes diákigazolvány, nyugdíjas igazolvány, vagy 65 év felettieknél személyi igazolvány felmutatása esetén 500 forintot kell majd fizetni a pénztárakban. A 14 éven aluliak számára ingyenes a mérkőzések látogatása, de regisztrációs jegyet nekik is kérni kell a pénztárakban.

Az éves KTE bérletek a MOL Magyar Kupa meccsekre is érvényesek, így nem kell külön jegyet vásárolnia bérleteseinknek. 

Beléptetési szabályok, stadion megközelítése

Ahogy a tavalyi évben, úgy idén is az 1-es 2-es kapu és pénztárai üzemelnek majd, illetve nyitnak ki egy órával a kezdés előtt, jelen esetben 16:15-kor.

Felhívjuk szurkolóink figyelmét, hogy a jelenlegi szabályozások értelmében a sporteseményeket továbbra is csak védettségi igazolvány felmutatásával, vagy applikáción keresztüli bemutatással lehet látogatni, illetve a 18 éven aluli oltatlanok védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt felügyeletével léphetnek be a stadionba, amit a biztonsági szolgálat ellenőriz a belépésnél.

Arra kérjük drukkereinket, lehetőség szerint érkezzenek legalább 20 perccel a kezdés előtt. A megváltott jegyek egyszeri belépésre jogosítanak fel, éppen ezért kérjük drukkereinket, hogy a mérkőzés vége előtt ne hagyják el a létesítményt. Dohányozni a lelátón nem, de a kijelölt dohányzó helyeken van lehetőség a stadionban. 

Fontos információ, hogy a Széktói Stadionban csak készpénzzel lehet fizetni.

Információk a vendég drukkereknek

A vendég szurkolók számára külön szektor van kijelölve a Széktói Stadionban, ez a 3-as kapun keresztül közelíthető meg, mely mellett parkoló is található. A hazai és vendég jegyárak, kedvezmények, jegyvásárlási és beléptetési szabályok egységesek, a vendégszektorban külön büfé és mosdó is üzemel.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók