A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

A Rákosmentét is magabiztosan vertük

A KTE HUFBAU a téli felkészülési időszak harmadik találkozóján az NBIII-as Rákosmentét fogadta. Szabó István csapata ezúttal is magabiztos játékkal érvényesítette a papírformát.

Az újabb kétszer 60 perces mérkőzés nagyon jól indult hazai szempontból, hiszen a 9. percben máris megszületett az első gól. Tóth Dániel jött fel a jobb oldalon, majd Bartha is csatlakozott az akcióhoz, beadását aztán Lukács vágta be néhány méterről (1-0). A folytatásban is megmaradt a kecskeméti fölény, három minutum elteltével Tóth hozta helyzetbe Lukácsot, a vendég kapus azonban jól lépett ki és hárítani tudott. A 21. percben ismét Tóth keverte meg emberét a jobb oldalon, lapos beadása megpattant, így nagyot kellett védenie ismét a Rákosmente a kapusának. A 24. percben Grünvald pontos beadásába Szalai József kapott bele, ami így tökéletesen érkezett Lukács elé, ő azonban fölé lőtt kapásból. A folytatásban Szalai Gábor átlövése, valamint Nagy kevéssel fölé szálló fejese okozott veszélyt, majd a 34. percben jött a második találat. Nagy ugratta ki Lukácsot, aki egyedül tört kapura, az akció végén aztán önzetlenül passzolt Bartha elé, aki nem is hibázott (2-0). A 39. percben Szalai József is közel járt a gólszerzéshez, de Grünvald lapos beadása kifelé pattant róla, majd az 56. percben Bartha ziccerét fogta meg a kapus. A hajrára így is maradt még egy kecskeméti gól, egy szöglet után Szalai Gábor maradt üresen a hosszún, aki egy átvétel után a hosszú felsőbe bombázott ballal (3-0).

Szünetben mindkét oldalon jöttek a menetrendszerű cserék, de a találkozó az addig megszokott mederben csordogált tovább. A Rákosmente mélyen visszazárt, ezen a falon ekkor kevésbé sikerült megtalálni a réseket. A 77. percben így is a semmiből talált be szinte a fővárosi együttes, egy lecsorcsgó pontrúgás éppen Mascsák elé került, aki a jobb felsőbe lőtt habozás nélkül (3-1). A 85. percben Grünvald került helyzetbe, de a hosszú alsó mellé passzolt, majd a 100. percben Tóth Barna lőtt a léc fölé Hatvani jó ütemű passzát követően. Nem maradtak azonban kecskeméti gól nélkül a drukkerek ebben a játékrészben sem, ugyanis a 119. percben Szuhodovszki szögletébe Tóth csúsztatott bele, majd Gál sodorta közelről a kapuba a labdát (4-1).

KTE HUFBAU – Rákosmente 4-1 (3-0)

Felkészülési mérkőzés

KTE (1. félidő): Varga B. – Tóth D., Szabó A., Rjasko, Szalai G., Grünvald – Nagy K., Vágó, Bartha – Lukács D., Szalai J.

KTE (2. félidő): Kersák – Madarász, Gál, Rjasko (Győri Á.), Szabó A., Grünvald (Buna) – Nagy K. (Tóth D.), Vágó (Hatvani), Szuhodovszki – Tóth B., Katona.

Gól: Lukács D. (9.), Bartha (34.), Szalai G. (57.), Gál (119.) ill. Mascsák (77.)

Szabó István, a KTE HUFBAU vezetőedzője: – Örültünk, hogy találtunk végül ellenfelet, de annak már kevésbé, hogy újabb olyan ellenféllel találkoztunk, mely nagyon mélyen védekezik. Így nem tudtunk azokban a zónákban játszani, amiben szerettünk volna. Az első 60 perccel elégedett voltam ezzel együtt, szép gólokat szereztünk, hátul a labdajáratásunk volt picit lassú. A frissesség még hiányzik, ez a döntéshozatal során azért érezhető, de kombinatívak és gyorsak voltunk. A második félidő az átszervezések miatt már kevésbé volt hatékony, de ezt most így tudtuk megoldani. Nehezebben tudtuk megbontani az ellenfelet, volt hiányérzetem, de a második hét végén, ennyi edzés és meccs után megfelelő állapotban van a csapat. Most már a szemünk előtt van a bajnoki rajt, a terhelésből is visszább fogunk venni, hogy meglegyen a még hiányzó frissesség.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók