A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

A tavaly még NBI-es Budafokot fogadjuk

Sok ideje nem maradt csapatunknak megünnepelni és kipihenni sem a Siófok elleni győzelmet, hiszen szerdán 18 órakor újabb kőkemény hétközi forduló vár ránk. Ellenfelünk a tavaly még NBI-ben szereplő Budafoki MTE lesz, akikkel van közös múltunk is.

A Budafoki MTE-t 1912-ben alapították, így komoly hagyományai vannak a klubnak, mely elsősorban a második és a harmadik vonal között ingázott végig történelme során. A legnagyobb sikerüket 2020 nyarán érték el, amikor második helyen zártak a Merkantil Bank Ligában, így feljutottak az NBI-be. Bár újoncként megragadni nem sikerült az élvonalban, idén is komoly kerettel vágtak neki a bajnokságnak.

A Budafok nyáron Boér Gábor irányításával vágott neki a másodosztálynak, titkon azért abban is joggal bízhattak, hogy újra versenyben lesznek a feljutásért. A keretük ehhez adott, több alapember is maradt az NBI-es szereplés után, ráadásul kifejezetten jó játékosokkal erősítettek. Lila-fehér múlttal rendelkezik közülük Fótyik Dominik, aki a 2014/2015-ös szezonban futballozott a KTE színeiben, illetve Szalai Dániel is, aki saját nevelésű labdarúgónk, itt is mutatkozott be a felnőttek között.

A múltban négyszer az NBII-ben, illetve kétszer az NBIII-ban találkoztunk a piros-feketékkel, először 1969-ben még a harmadosztályban. Kecskeméten 1-1-es döntetlennel, Budafokon 4-3-as hazai sikerrel zárult a találkozó. A másodosztályú meccseket kecskeméti dominancia jellemzi. 2005 és 2007 között Kecskeméten mindkét meccsünket behúztuk (3-0 és 2-1), illetve egy budafoki 0-0 mellett egy 4-3-as idegenbeli sikernek is örülhettünk.

Szerző: Nyitray András (fotó: Budafoki MTE)

Média partnerek
Támogatók