A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

A tavaly ötödik Ajkát fogadjuk

A Merkantil Bank Liga 3. fordulójában megint hazai pályán szerepel a KTE HUFBAU, csapatunk az FC Ajkát fogadja a Széktói Stadionban vasárnap 19 órakor.

Az Ajka kifejezetten jó csapatnak számított a tavalyi szezonban a másodosztályban, hiszen a szezon végén az ötödik helyen értek célba. A klub az őszinte támadófutballt részesítette előnyben, hiszen 65 szerzett góljuknál csak a DVSC jegyzett többet, ennyit rajtuk kívül csak a Vasas lőtt. Az eredményes játék ára is volt, hogy a házi gólvágót, Nagy Mihály Krisztiánt elvitte az NBI-es Kisvárda, így az utána keletkező űrt majd mindenképpen be kell tölteni. Érkezett így a szintén NBI-es rutinnal rendelkező Szarka Ákos, valamint a hét folyamán Dragóner Filip is Kis Károly csapatához. Az Ajka első meccsén a Vasastól kapott ki idegenben, majd legutóbb 1-1-es döntetlent játszottak a Siófokkal.

Szabó István bizakodva várhatja a hétvégi mérkőzést, hiszen a Soroksár elleni 5-2-es siker után az önbizalommal biztosan nem lehet gond az öltözőben, ráadásul mindenki harcra kész a meccs előtt. A támadójátékkal eddig nincs gond, Lukács Dániel mesternégyese után már 6 góllal vezeti a bajnokság góllövőlistáját, de a volt klubja ellen készülő Tóth Barna is kiosztott már három gólpasszt a szurkolók nagy örömére.

A két klub korábban nem találkozott egymással, az Ajka még az 1987/1988-as szezonban a KSC-vel szerepelt egy osztályban, akkor 3-1-es vereséget szenvedett Kecskeméten. 

Szabó István, a KTE HUFBAU vezetőedzője: –A szokásos mederben zajlott a heti munka, a csapat jókedvűen és nagy motivációval készül azok után, hogy legutóbb nyertünk. Bíznak magukban a játékosok, szeretnék itthon tartani a három pontot, de az is tény, hogy egy nagyon erős ellenféllel fogunk találkozni. Nem véletlenül volt az Ajka tavaly az egyik pozitív meglepetés, most is egy nagyon szervezett együttesnek számítanak, ennek megfelelően tiszteljük őket és nehéz összecsapásra számítunk. Biztosan feltérképeztek minket, Kis Károlyra ez jellemző, hogy maximálisan mindenre felkészíti a csapatát, hogy ne érje őket meglepetés. Mi szeretnénk azt a játékot hozni, amit a múlt héten is, de ebben az osztályban csak előre szabad tekinteni. Nincs bennünk semmi elbizakodottság, viszont hazai pályán mindenki szeretné begyűjteni a pontokat, így vagyunk ezzel mi is. Nehéz hét előtt állunk, hiszen hétközi forduló is vár ránk, de most csak az Ajka elleni meccs számít, itt szeretnénk először jó teljesítményt nyújtani.  

Kis Károly, az FC Ajka vezetőedzője: –Mindkét csapat kielemezte a másik játékát, erre az edzők mindig adnak, mi is így tettünk. Figyelmeztető, hogy a Soroksár ellen gólzáporos sikert aratott a Kecskemét, nem lesz könnyű dolgunk. Sok helyen változtattak, jó játékosokat igazoltak. Ahogy én mondani szoktam, ebben a bajnokságban szinte minden meccs háromesélyes, így lesz ez most is. Bízunk benne, hogy sikeresek leszünk, de ehhez százszázalékot kell nyújtanunk.

Szurkolói információk:

Jegyek

A Merkantil Bank Ligában három jegykategória elérhető a Széktói Stadionban: felnőtt, diák és nyugdíjas. A felnőtt belépők egységesen 1000 forintba kerülnek majd, míg érvényes diákigazolvány, nyugdíjas igazolvány, vagy 65 év felettieknél személyi igazolvány felmutatása esetén 500 forintot kell majd fizetni a pénztárakban.

A 14 éven aluliak számára továbbra is ingyenes marad a mérkőzések látogatása, de regisztrációs jegyet nekik is kérni kell a pénztárakban.

Bérletek

Még lehet szezonbérletet vásárolni, melynek teljes ára 14.000 forint, és magába foglalja az esetleges hazai MOL Magyar Kupa mérkőzéseket is. A diák és nyugdíjas bérlet ára 9.000 forint. A bérletvételnél, illetve a beléptetés során a kedvezményre jogosító diák vagy nyugdíjas igazolványt is be kell mutatni, 65 év felett a személyigazolvány is megfelel. 

Azon szurkolóink, akik már a tavalyi idényre is váltottak bérletet, 10.000 forintért vásárolhatnak újat a másodosztályra, ehhez viszont a tavalyit mindenképpen le kell adni.

Beléptetési szabályok, stadion megközelítése:

Ahogy a tavalyi évben, úgy idén is az 1-es 2-es kapu és pénztárai üzemelnek majd, illetve nyitnak ki egy órával – vasárnap tehát 18 órakor – a kezdés előtt.

Felhívjuk szurkolóink figyelmét, hogy a jelenlegi szabályozások értelmében a sporteseményeket továbbra is csak védettségi igazolvány felmutatásával, vagy applikáción keresztüli bemutatással lehet látogatni, illetve a 18 éven aluli oltatlanok védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt felügyeletével léphetnek be a stadionba, amit a biztonsági szolgálat ellenőriz a belépésnél.

Arra kérjük drukkereinket, lehetőség szerint érkezzenek legalább 20 perccel a kezdés előtt. A megváltott jegyek egyszeri belépésre jogosítanak fel, éppen ezért kérjük drukkereinket, hogy a mérkőzés vége előtt ne hagyják el a létesítményt. Dohányozni a lelátón nem, csak a kijelölt dohányzó helyeken van lehetőség a stadionban. 

Információk a vendég drukkereknek:

A vendég szurkolók számára külön szektor van kijelölve a Széktói Stadionban, ez a 3-as kapun keresztül közelíthető meg, mely mellett parkoló is található. A hazai és vendég jegyárak, kedvezmények, jegyvásárlási és beléptetési szabályok egységesek, a vendégszektorban külön büfé és mosdó is üzemel.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók