A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

A tét nélkül futballozó Majoshoz utazunk

Szombaton a sereghajtó vendége lesz a bajnokság 26. fordulójában a KTE HUFBAU. A Majos első győzelmét éppen most ünnepelhette, így mindenképpen maximális fegyelemre és koncentrációra lesz szükség ellenük is.

A Majosi SE sporttörténelmi sikert ünnepelhetett legutóbb, hiszen az Újpest II-t verték meg idegenben 1-0-ra, ami első győzelmük volt a szezonban, illetve az NBIII-ban is, hiszen korábban csak a megyei bajnokságokban szerepelt a klub. A Tolna megyei bajnok kalandként fogta fel az idei NBIII-as szezont, így nyomás nincs rajtuk, ősszel négy pontot szereztek, majd tavasszal három vereség után a legutóbbi siker alkalmával gyarapították hétre ezt a számot. A mezőnytől továbbra is alaposan le vannak maradva, éppen ezért mindig az ellenfelek vállát nyomhatja a győzelmi kényszer. Ez most hatványozottan igaz vezetőedzőjük szerint.

Tihanyvári László (vezetőedző, Majosi SE): - Nem kérdés, az osztály legnagyobb költségvetésével dolgozó, legtöbb NBI-es és NBII-es tapasztalattal rendelkező játékosát soraiban tudó, legmagasabb célt kitűző csapatával fogunk találkozni. A Kecskemét egyértelműen a bajnoki cím fő várományosa, nem kérdés ennek tükrében, hogy ki a mérkőzés esélyese. Mi nyugodtan játszhatunk, a tét és a felelősség az ellenfél vállán lesz, hiszen ott a kötelező győzelem az elvárás. Szerencsére szinte mindenkire számíthatok, így nyugodtan erőltethetjük továbbra is azt a játékot, amit tavaszra elterveztünk. A tudás, a rutin és a tapasztalat a Kecskemét mellett szól, de a labda gömbölyű.

Gombos Zsolt csapata két döntetlen után két sikerrel folytatta a szezont, legutóbb a Hódmezővásárhely ellen sikerült 2-0-ra nyerni, így most öt pontos előnnyel vezetjük a bajnokságot. Sérülés miatt továbbra is Puskás Zoltán és Kis Balázs fog hiányozni, illetve Vágó Levente sárga lapok miatt eltiltását tölti majd, a többiek harcra készen várják a meccset. Gombos Zsolt szerint nem a tabellából kell kiindulniuk, és ha kell, akkor csúszniuk és mászniuk kell a sikerért. A két csapat legutóbbi csatáját 5-0-ra nyertük meg a Széktói Stadionban. 

Gombos Zsolt (vezetőedző, KTE HUFBAU): - Abszolút nem úgy készültünk, hogy az első megy az utolsóhoz, pláne azok után, hogy a Majos megvillantotta tudását az Újpest II. ellen. Jókor is jött ez nekünk, mert még nagyobb erőbedobásra késztet minket. Fel kellett készülnünk mindenre, így a körülményekre is, hiszen egy kisebb pályán játszunk majd, mint például a Széktói. Alkalmazkodunk kell, emellett nagyon fontos lesz az alázat, a szervezettség és a fegyelem is. Vélhetően egy bátor támadójátékkal lép fel majd a Majos, hiszen nekik nincs veszítenivalójuk. A lényeg, hogy megszerezzük a három pontot, ha kell, akkor csúszni és mászni is fogunk érte.

A mérkőzést zárt kapuk mögött rendezik meg, de Twitter oldalunkon szöveges eseménykövetéssel jelentkezünk.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók