A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

A Tiszakécske nyerte az első edzőmeccset

Másfél héttel a felkészülés kezdete után, Tiszakécskén játszotta első edzőmeccsét a KTE HUFBAU. A már NBII-as rajtra hangoló hazaiak ellen az első félidőben abszolút meccsben voltunk, sőt, több lehetőségünk is volt, fordulás utáni cseréket követően azonban már a rutinosabb hazaiak több hibánkat is kihasználták.

A mérkőzés gyors hazai góllal indult, Kunsági tolt ki egy átlövést, ám a kipattanóra Máté eszmélt a leggyorsabban (1-0). A folytatásban ennek ellenére abszolút partiban voltunk a hazaiakkal, a 11. percben Babolek lövését kellett kitolnia Vargának, majd egy szöglet után Asztalos sodorhatta volna közelről a kapuba a lasztit, de mentettek a hazaiak. A 20. percben Puskás próbálkozott félfordulatból, de nem talált kaput, majd Polyák átlövése is fölé szállt, lezárva ezzel az első játékrész említést érdemlő eseményeit.

Gombos Zsolt mindenkinek egy félidőnyi terhelést szeretett volna adni, így gyakorlatilag teljes sort cseréltünk a szünetben, fordulás után összesen 7 U19-es játékos volt a pályán. A rutin át is billent a hazaiak oldalára ezzel, hiszen a Tiszakécske alig változtatott a meccs folyamán. A hibáinkat kegyetlenül ki is használták, Máté végül négy találatig jutott, de Kirchner és Tímári is eredményes volt egy-egy alkalommal.

Duna Aszfalt TLC - KTE HUFBAU 6-0 (1-0)

Edzőmeccs, Tiszakécske

KTE (1. félidő): Kunsági – Tamaskó, Nánási, Asztalos, Polyák, Urbán, Popgeorgiev, Kéri, Babolek, Grünvald, Puskás.

KTE (2. félidő): Mészáros – Edmilson, Szabó G., Asztalos, Fehér, Peres, Daróczi, Hirman, Hegedűs, Faragó, Szalai.

Gól: Máté (4), Tímári, Kirchner.

Gombos Zsolt (KTE HUFBAU): Az első félidő teljesen rendben volt, még akkor is, ha az elején kaptunk egy olyan gólt, ami elkerülhető lett volna, ezt több hiba előzte meg. Összességében megdicsértem a srácokat, mert az eddig gyakorolt taktikai elemeket magabiztosan és fegyelmezetten valósították meg, még ha be is csúsztak hibák. Bizonyos dolgokat még nem is kérhetek számon, mert nagyon az elején vagyunk a felkészülésnek. A félidőben sort cseréltünk, jöttek a fiatalok. Várható volt, hogy nem lesz szoros így a vége, hiszen egy másodosztályú csapat, illetve egy U19-es között azért nagy különbség van, ráadásul a Tiszakécske erősebb sorával játszottunk. Jöttek a hibák, fizikálisan is akadtak különbségek a két csapat közt, de a fiatalok még egy út elején járnak, még most kopogtatnak a felnőtt csapat ajtaján. A sebességük megvan, fizikálisan is meg fognak erősödni, a gondolkodás gyorsaságán és taktikai dolgokban kell fejlődni. Őket is megdicsértem az eredmény ellenére azért, mert igyekeztek bátran futballozni, a játékra törekedtek. Ennyi gólt senki sem szeret kapni, remélhetőleg nem is fogunk többet, de ez most így alakult.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók