A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

A türelem kifizetődött

A KTE HUFBAU 2-0-ra győzte le a bajnokság 16. fordulójában a Dorogi FC-t. Szabó István szerint ma is kiderült, hogy a türelem győzelmet érhet, míg Fenyvesi László bosszús volt, amiért pont rögzített helyzetből kaptak gólt. 

Szabó István, a KTE HUFBAU vezetőedzője: – Sok problémával küzdöttünk a héten, de a bajnokság ezen szakaszában ezzel már minden csapatnak számolnia kell, hogy vannak hiányzói. Mi is elvesztettük Lukács Dánielt és Szalai Józsefet, akik meghatározó játékosaink. Akik a helyükre léptek nagyszerűen futballoztak ugyanakkor. Az első félidőben ült az ellenfél taktikája, a Dorog mélyen védekezett, ebből próbált kontrázni, amire számítottunk. Ez a nálunk sokkal jobb csapatoknak is fejtörést okoz. Érthető, ha a szurkolóink azt szeretnénk, hogy gyors gólokat szerezzünk, de van jó ellenfél, jó taktikával, aki ellen türelmesen kell futballozni, ezt ma is láthatta mindenki. Az első félidőben nem voltam elégedett, nem volt megfelelő a játékunk, de a problémákat a szünetben rendeztük. A második félidőben már a helyzetek száma, illetve a játék képe alapján is megérdemelten nyertünk. Nyomás alá tudtuk helyezni a Dorogot, idő kérdése volt, mikor találunk be. Ma is kiderült, hogy időnként változtatni kell az elképzeléseinken, ma például nekünk kellett beszorítani az ellenfelet. Örülök a győzelemnek, sokat tettek érte a játékosok, most mér készülünk a tiszakécskei mérkőzésre.

Fenyvesi László, a Dorogi FC vezetőedzője: – Sajnálom, hogy olyan szituációból kaptunk ki, amire egész héten készültünk. Folyamatosan a rögzített helyzeteket elemeztük, erre pont egy nagy bedobásból kerültünk hátrányba. Utána kintebb jöttünk, aminek következtében egy kontra végén megkaptuk a második gólt. Bosszús vagyok, mert ebben a meccsben benne lehetett volna egy pont. Több olyan sanszunk is volt labdaszerzések után, amikből helyzeteket kellett volna kialakítanunk, az utolsó jó passzok viszont hiányoztak.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók